Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ima višestruke prijelome: 'Čuo se jak udarac, sve se treslo...'

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL 7

Sudar glisera i izletničkog broda kod Jablanca: Od trojice ozlijeđenih njemačkih državljana, jedan je zadobio teške ozljede i nalazi se na odjelu politraume, dok su druga dvojica još na obradi Hitnog trakta u Rijeci

Troje njemačkih državljana ozlijeđeno je u sudaru turističkog izletničkog broda Eros s Raba i unajmljenog glisera Calipso, također s Raba. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sudarili su se pri isplovljavanju izletničkog broda iz uvale Zavratnica, nedaleko Jablanca. Očevidom, koji je još u tijeku, razjasnit će se sve okolnosti nesreće - doznajemo od kapetana Nenada Bugarina iz lučke kapetanije Senj.  

Jablanac: Očevid u luci nakon sudara turistickog broda i glisera | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

- Sve je bilo mirno kada smo začuli jak i tup udarac i osjetili kako se brod zatresao. Izašavši na palubu u moru smo ugledali malu brodicu i tri muškarca koja su pri udaru ispala iz nje. Odmah smo zvali pomoć - rekli su turisti iz Njemačke.

Ozlijeđene muškarce, koji su se na iznajmljenom gliseru nalazili s još tri žene, dočekala je Hitna medicinska služba, koja je u pripravnosti čekala u staroj trajektnoj luci.

Od trojice ozlijeđenih jedan muškarac zadobio je teže ozlijede, tj. višestruke prijelome tijela i nalazi se na odjelu politraume, dok se druga dvojica još uvijek nalaze na obradi Hitnog trakta. Sva trojica u svjesnom stanju hitno su prevezen u riječki KBC Sušak - doznajemo iz riječke bolnice.

Jablanac: Očevid u luci nakon sudara turistickog broda i glisera | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Od 92 putnika, koji su se nalazili na izletničkom brodu, a koji je trebao oploviti rutu od Raba, preko Zavratnice, Golog otoka i Raba, srećom nitko nije ozlijeđen.

Nakon obavljenog očevida jednodnevni izletnički brod s putnicima, koji su strpljivo čekali polazak iz Jablanca, nastavio je put nazad prema Rabu, dok je oštećeni gliser, kojemu je smrskan lijevi bok krme, otegljen u matičnu luku Mišnjak, također na Rabu.

Materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

Komentari (31)
  • Horvatinčić: "Hold my beer.." hahaha

    4. 9. 2018,   16:11
  • Hans, Jans i Ahmed.

    4. 9. 2018,   16:27
  • Drugi put pokusati trijezni ? Ono da vidis razliku :))

    4. 9. 2018,   16:47