Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imala menopauzu sa 12 godina i sada ne može začeti dijete

None Foto: 24sata/ilustracija

Zbog rijetkom Turner Mosaic sindroma Sarah (27) ne može začeti prirodnim putem. Ona i njezin suprug Vincent traže ženu koja bi im bila spremna donirati jajašca

Britanka Sarah Johnson (27) ima samo jednu želju - želi napokon postati majka. Ona i njezin muž Vincent (32) pokušavali su sedam dugih godina postati roditelji, no bezuspješno. Naime, Sarah je već sa 12 godina prošla kroz menopauzu! Zbog toga posljednjih mjeseci očajnički traže donore jajašca. 

Sarah se rodila s rijetkim poremećajem Turner Mosaic zbog kojeg ne može prirodno začeti. Zbog sindroma dobila je menstruaciju puno ranije nego ostale djevojčice pa je tako ranije prošla kroz menopauzu. Prošle godine pronašli su ženu koja im je donirala jajašca no cijeli proces je propao već nakon nekoliko sati. Sarah i Vincent mogu još jednom pokušati s doniranim jajašcima. Ako im to propadne, supružnici kažu da će onda posvojiti dijete. 

- Oduvijek sam bila okružena djecom. Toliko sam dugo žudjela da napokon postanem majka i možete misliti kako sam se osjećala kada je sve propalo s doniranim jajašcima. Očajnički želimo postati roditelji - rekla je Sarah za Daily Mail.

Komentari (6)
  • Da sam žena ja bih joj donirao jajašca bez razmišljanja. Ovako samo mogu komentirati !!

    10. 5. 2011,   11:43
  • ja sam jedna od mnogih žena koja ne može ostati trudna , a želim to svim srcem . što se tiče posvojenja mi smo još država u kurcu ..... toliko je napuštene djece po domovima ali kod nas proces posvojenja traje godinama , što je sramota . od posvojitelja traže tolike zahtjeve a ja se samo pitam dali svaka obitelj koja čeka bebu ima rješeno stambeno pitanje , rješene financije , dali su oba roditelja psihički stabilna ......

    10. 5. 2011,   12:42
  • Nije mi samo jasno zasto "ocajnicki traze" donora kad je kod njih donacija legalna a hvala Bogu imaju i online service gdje mogu tocno izabrati od kakvog donora zele spolnu stanicu i sve naruciti na kucnu adresu?!?! Ne moraju se patiti idiotskim zakonom kao Hrvatice.

    10. 5. 2011,   12:25