Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imali su kafić na Krku, sve ih je nesvjesno cinkao policajcu'

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL 3

U grupi krijumčara koje se sumnjiči da su prevezli 96 migranata i zaradili barem 700 tisuća kuna, su i Andrea i Josip, par koji je zajedno vodio kafić u Baškoj na Krku

Kosovar Lutfi H. (53) glava je krijumčarske bande koja je početkom tjedna uhićena zbog krijumčarenja migranata. On je s još nepoznatim osobama organizirao prebacivanje većeg broja stranaca u Hrvatsku preko državne granice s BiH, i to za iznos od najmanje 1000 eura po osobi. Međutim, ni on, ni drugi kosovski državljanin X.V. (38) još nisu uhićeni. Za njima i još dvojicom hrvatskih državljana se traga, javlja Jutarnji list. Za desetero njih određen je istražni zatvor. 

USKOK OTVORIO ISTRAGU Krijumčarenje ljudi: Desetoro osumnjičenih ostaje u pritvoru

- Istražni zatvor je određen zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja kaznenog djela, a radi se ukupno o četvero osumnjičenika. U odnosu na preostale osumnjičenike, njih 6, istražni zatvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - objasnio je Zoran Sršen, glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci za Jutarnji. 

Većina osumnjičenih je iz Slavonskog broda, a drugi su iz Rijeke, Baške i Matulja. Oni su u čitavoj operaciji bili pomoćnici. Dio je preuzimao strance u vlastite ili iznajmljene aute, a drugi su bili prethodnici - izviđali su ima li na cesti policijske ophodnje. 

imigranti ZARADILI 700.000 KUNA Razbili su lanac krijumčara: 13 muškaraca prevozili migrante

Jedna od njih je i Andrea K. iz Baške na Krku koja je uhićena zajedno sa svojim zaručnikom Josipom K. iz Slavonskog Broda. Andrea je bila prethodnica. 

- Kafić su otvorili početkom ovog ljeta i zajedno su ga vodili. Vrlo često je policija bila kod njih, pa nam nije bilo čudno kad je došla i početkom tjedna, ali nismo znali zašto. Čuli smo da su se bavili nekim sumnjivim poslom - rekao je za Jutarnji jedan stanovnik Baške koji ih poznaje. Vjeruje da krijumčarenje migranata nije jedina nezakonita stvar kojom su se bavili.

NAPLAĆIVALI I PO 1000 € Uskok ispitao 13 osumnjičenih za krijumčarenje migranata

- Kako se sada govori po mjestu, u taj je kafić već neko vrijeme zalazio policajac u civilu koji se sprijateljio s vlasnikom. S vremenom se ovaj opustio te mu se počeo hvaliti čime se bave i tako su otkriveni - priča druga sugovornica. 

Ova grupa prevezla je barem 96 migranata i zaradila oko 700 tisuća kuna. 

 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (62)
  • Koliko ova pojede ni kafić na Krku nije bio dovoljan, jadan muž morao zaraditi sa strane

    30. 8. 2019,   10:15
  • opa! moja kategorija! uf!

    30. 8. 2019,   09:39
  • HA HA HA HA HA HA HA HA HA kad bi svaki kriminalac bio ovako mutav ha ha ha

    30. 8. 2019,   08:59