Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Josip iz Vrsi: 'Imam motor od Schumachera, najbolji suvenir'

None Foto:

LJUBAV U F1 nije bilo većeg, kaže Josip iz Vrsi koji si je kupio motocikl sedmerostrukog prvaka svijeta. Motor ima 750 kubika i 110 konja, Josip ima i certifikat o autentičnosti

Oduvijek sam fan Michaela Schumachera. To je čovjek kojeg će nikad neće nadmašiti niti jedan vozač Formule 1, jer sedam puta osvojiti naslov prvaka nije mala stvar, kaže Josip Perinić Ros (30) iz Vrsi kraj Zadra.

Pokazuje majicu i kapu koju je nabavio iz Schumacherove osobne kolekcije popularnog vozača koju je dijelio obožavateljima u svojem rodnom kraju, a Ros je nabavio preko poznanice. Slikao se Ros kraj Schumacherove Formule na 70. godišnjicu Ferrarija, budući da posljednje dvije godine radi kao autolakirer u Njemačkoj u firmi koja lakira prikolice za Formulu 1.

No to su sada samo ‘suvenirčići’, Ros je ostvario svoj san. Kupio je motocikl čiji je vlasnik osobno bio Michael Schumacher, Ducati 749 monboposto iz 2004. Zbog toga je u svom kraju napravio feštu. Motor je izložio kraj mora. Iz poštovanja prema bolesnom Michaelu, sve je prošlo bez izgreda.

- Cijeli život želio sam imati poseban motocikl ili automobil. Motor ima 750 kubika i 110 konja. Imam i certifikat o autentičnosti jer je Michael Schumacher vozio ovaj motor pod pseudonimom Marcel Niederhaussen. Kupio sam ga na licitaciji u Njemačkoj. Motore je Schumacher vozio iz hobija. Zbog osiguranja se skrivao iza pseudonima, a “otkrili” su ga 2007. godine kad je pao i završio na hitnoj nakon pada - kaže ponosno Josip koji motore voli od kad zna za sebe.

Komentari (89)
  • Ducatti najjaci motor , imao sam ga i ja . Pa je bilo nakraju kod zaruka , ona ili motor , pa sam ko papak izabrao nju , ali tko zna jel bi danas bio ziv da sam nastavio vozit.

    3. 8. 2018,   15:31
  • Mali uopce nije bedast. U buducnosti ce ovaj motor vrijediti vise no sto ga je platio.

    3. 8. 2018,   16:05
  • Koliko to kosta???To nas zanima!

    3. 8. 2018,   16:06