Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imamo mi drugu zadaću sada, poslije ćemo igrati te utakmice'

None Foto: PIXSELL

'Imamo mi drugu zadaću sada, a to su predsjednički izbori. Kada dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice', izjavio je Plenković u Varaždinu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu da svaki član HDZ-a može sudjelovati na stranačkim izborima, odgovorivši time na Facebook objavu bivšeg HDZ-ovog čelnika Tomislava Karamarka prema kojoj bi se i on mogao uključiti u utrku za predsjednika stranke.

„Imamo mi drugu zadaću sada, a to su predsjednički izbori. Kada dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice“, izjavio je Plenković u Varaždinu nakon sjednice Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH.

KARAMARKO NAJAVIO 'Nastavljam rušiti zid, vidimo se na izborima unutar stranke'

Karamarko je jutros, u poduljoj objavi u kojoj se osvrće na 30. obljetnicu pada Berlinskoga zida, na samome kraju znakovito poručio: "P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!”.

Plenković je na novinarsko pitanje o antifašizmu u Hrvatskoj ponovio kako se njegov jasan stav vidi iz rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o blagdanima.

„Postoje neke temeljne vrijednosti na kojima je građena moderna i slobodna Hrvatska, ako hoćete, koji su i temelji i vrijednosti koje dijeli i Statut i program HDZ-a. Iza toga stojimo“, kazao je Plenković.

Na upit što očekuje od današnjeg predstavljanja programa SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, Plenković je bio kratak: „Pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović“.

Komentari (8)
  • Danas se Karamarka gura u svaku mogucu temu,nebi me cudilo da u vremenskoj prognozi procitam isto

    9. 11. 2019,   15:15
  • Mogao bi se prikljuciti u utrku za predsjednika HDZa,ali zato nema porebe ni koristi

    9. 11. 2019,   15:17
  • Ajmo jedno po jedno Prvo predsjednicki izbori pa sve ostalo kasnije.

    9. 11. 2019,   15:19