Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imamo nove činjenice, tražimo ublažavanje kazne za Peveca'

None Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Pojašnjavajući kako se zahtjev o kojem će odlučivati Županijski sud, kao prvo stupanjski se temelji na dokumentaciji vezanoj uz zdravstveno stanje Zdravka Peveca

- Poslali smo na Županijski sud u Bjelovaru zahtjev za Izvanredno ublažavanje kazne Zdravku Pevecu – kazao nam je u utorak, odvjetnik Veljko Miljević. 

ŽIVOTNA PRIČA PEVECA 'Višnja se penjala na ormar da me vidi kako šetam u zatvoru'

Pojašnjavajući kako se zahtjev o kojem će odlučivati Županijski sud, kao prvo stupanjski se temelji na dokumentaciji vezanoj uz zdravstveno stanje Zdravka Peveca, koji je unatrag dvije godine imao nekoliko operativnih zahvata.

Miljević je naglasio da je Zahtjevu priložena i brojna dokumentacija koja baca novo svijetlo na cijeli slučaj. Odvjetnik Miljević kaže da je sud znao za te činjenice koje su mu sad dostupne, vjerojatno bi drugačije postupio. 

'BORIT ĆU SE DO SMRTI' Pevec: Molim građane po kunu da mogu platiti sudsku kaznu!

Podsjećamo da o tom Zahtjevu odlučuje I. stupanjski sud na čija odluka se može pobijati žalbom o kojoj odlučuje Vrhovni sud kao II. stupanjski. 

Tema: Hrvatska

Komentari (18)
  • Ljudima uzeli privatnu firmu koju je sam osnovao. Rade i dalje pod istim imenom odnosno prezimenom. Baš me zanima koliko će morati platiti oni koji su opljačkali državne firme i državu tipa Vidošević, Mesić, Sanader, Čačić, Todorić, Jakovčić, Raić, Vojković i mnogi drugi. Vjerojatno ništa. U Hrvatskoj ako imaš malo jaču firmu i ne financiraš političare i njihove kampanje osuđen si na propast. Ne poznam Peveca nije mi čak ni simpatičan ali ovo što se radi njemu je sramota Pravosuđa i Države. Gledajte, ne radi se tu samo o Pevecu, to se sustavno radi mnogim poduzećima u privatnom vlasništvu tuši ih se velikim porezima, inspekcijama, kaznama, novim pravilima koje da bi ispunio trebaš potrošiti hrpu love i sl. Moj savjet, ne otvarajte poduzeća u Hrvatskoj jer ćete većina propasti i ostati dužni državi do kraja života a na kraju zadužiti i svoju obitelj.

    19. 3. 2019,   17:03
  • Pevec je nahebao kao žuti mrav,on se je fakat preinvestirao,a organizacija rada je u “pevecu” bila na nivou prvobitne zajednice što ga je koštalo dobrim dijelom propadti . Unija metali su bili samo točka na i ❌❌

    19. 3. 2019,   18:07
  • To je suludo optužiti pevca ,a todorića pustiti slobodno.

    19. 3. 2019,   20:00