Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imamo razloge vjerovati da su živi, ne odustajemo tako lako'

None Foto: BOURBON RHODE RESCUE 2

Imamo opravdane razloge vjerovati kako se oni nalaze u jednoj od preostale tri splavi koje nisu pronađene, stoji u najnovijoj objavi na Facebook stranici Bourbon Rhode Rescue

Prošlo je točno mjesec dana od havarije broda Bourbon Rhode na Atlantiku, a sedam pomoraca se još smatra nestalima. Obitelj i prijatelji nestalog šibenskog kapetana Dine Miškića ne odustaju i ponovno apeliraju za pomoć u njihovom pronalasku.

POZVALI NA MINUTU ŠUTNJE Bourbon je za pomorce održao misu, ljudi ljuti: 'Licemjeri ste!'

- Imamo opravdane razloge vjerovati kako se oni nalaze u jednoj od preostale tri splavi koje nisu pronađene. Svakim danom su u našim molitvama i svakim danom ulažemo svoje napore kako bismo ih vratili njihovim kućama - stoji u objavi na Facebook stranici Bourbon Rhode Rescue.

Kontaktirali 13 kompanija s kruzerima

Pozivaju sve koji imaju informacije o kruzerima koji plove tim područjem ili tek namjeravaju zaploviti Atlantikom da pošalju podatku o datumu polaska i dolaska kruzera te nazivu i kontaktu kompanije na bourbonrhode.rescue@gmail.com ili administratorima Facebook grupe Bourbon Rhode Rescue. Dosad su kontaktirali 13 kompanija s molbom da obrate pozornost na nestale splavi ili tijela u moru.

OBJAVIO KARTU Kapetanov prijatelj: Ovdje bi on mogao biti, samo imajte vjere...

Podsjetimo, brod Bourbon Rhode 26. rujna je zahvatio tornado 1200 kilometara istočno od obale Martiniquea. Iako su pronađena trojica preživjelih i četvorica poginulih mornara, od Miškića i još šestorice nema ni traga, ni glasa. Njegova obitelj i prijatelji nisu odustali od potrage te i dalje vjeruju kako je on živ.

I portal Pomorac.net pomaže u potrazi: Podijelili najnovije koordinate

Foto: Pomorac.net

Portal Pomorac.net također ne odustaje i pomaže u potrazi, pa su podijelili najnovije koordinate unutar kojih stručnjaci pretpostavljaju da bi se nestali pomorci mogli nalaziti. Koordinate su: 19,5°N 050°W, 20,8°N 046°W, 19,3°N 042°W, 14,5°N 042,5°W, 14,0°N 048°W.

POMORCE SPASILI PRIJE DVA TJEDNA Pogledajte snimku spašavanja Rusa i Ukrajinaca s Bourbona

- Ovim putem apeliramo na sve da podijele, proslijede svojim kolegama, poznanicima, prijateljima, članovima obitelji koji navigaju u tom području da obrate pažnju ne bi li uočili neki znak koji bi upućivao na mogućnost pronalaska tih ljudi. Nada umire posljednja, a vjera je ona koja drži njihove obitelji u iščekivanju bilo kakve informacije. Vi, pomorci, ste ti koji možete jednim klikom podržati to svjetlo nade koje još uvijek gori u sedam obitelji. Budite tu za njih jer i sami znate koliko more surovo zna biti i kako je teško boriti se s njime. Proslijedite, podijelite i podržite nadu obitelji koji čekaju da im se njihovi najmiliji vrate - poručili su.

Komentari (58)
  • Da se radi o nekom vašem i vi bi se nadali unatoč proteku vremena.

    26. 10. 2019,   17:40
  • Meni je sve jasno bilo kad su ovi preživljeli rekli da nisu vidili kako su se ovi ostali ukrcali na splav, što je u početku bila riječ, pa onda signalne rakete su viđene, pa poslije, 'vjerojatno' su bile signalne. Mislim da se previše lažnih informacija davalo a sa time i lažna nada. Eto to je samo moje mišljenje, volio bi i ja da su živi negdje, ali...

    26. 10. 2019,   17:54
  • Koji su to opravdani razlozi?

    26. 10. 2019,   17:39