Obavijesti

News

Komentari 204

Imamo točne datume: Evo tko je i kada bio u vili Costabella...

Imamo točne  datume: Evo tko je i kada bio u vili Costabella...
4

U SDP-u tvrde da se radi o čistoj manipulaciji brojevima kako bi se napuhala njihova potrošnja. Kažu da prije nije bilo posebnog računa na kojem bi se vodili troškovi smještaja

VIDEO

Nakon što su u javnost izašle informacije o skupim troškovima reprezentacije u družavnoj vili Costabello Ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je za premijera Oreškovića ukupno potrošeno 122.000 kuna za reprezentaciju, a za mandata vlade Zorana Milanovića 746.969 kuna. Od 2009. godine troškovi za reprezentaciju, što uglavnom uključuje jelo i pilo, ali i neke sitne darove, ukupno iznose 916.000 kuna.

U SDP-u tvrde da se radi o čistoj manipulaciji brojevima kako bi se napuhala njihova potrošnja. Kažu da prije nije bilo posebnog računa na kojem bi se vodili troškovi smještaja, pa kad je on uveden, naglo je skočio iznos. Također, tvrde da je sav njihov trošak neusporediv s Oreškovićevim.

Ulaz u vilu je skroman


- On je uzeo vilu u svoje privatne svrhe sa svojom obitelji i trošio je za hranu za njih. Svi troškovi reprezentacije koji su napravljene tijekom našeg mandata su za službene sastanke i goste - kaže sugovornik iz SDP-a.

Navodi da su kroz godine u vili boravili brojni strani dužnosnici, ministri, a sve je to stajalo.

Ovo je točan popis datuma kad su premijeri provodili vrijeme u vili 24sata su dobila od pouzdanih izvora:


Inače, skriveni velom tajne i plaćanja preko državne tvrke AKD i prije su ministri boravili u vili.

Jedna gozba za 28.219 kuna

Navodno i Tomislav Karamarko dok je bio ministar, a primjerice Ivan Jarnjak si je dao ugraditi teretanu u vili u svojem mandatu. Postoje i mnogi drugi gosti, ali službene podatke je nemoguće dobiti upravo zbog tajnosti. Svaki posjet i boravak mora odobriti upravo ministar unutarnjih poslova, pa je on alfa i omega što se tiče boravka u MUP-ovu objektu.

Uvala iza vile je ujedno i plaža


Tijekom SDP-a je u AKD-u glavnu riječ oko smještaja imala Daniela Fuček. Njezin potpis se nalazi na mnogim nalozima za plaćanje računa za catering iz hotela. SDP ju je zaposlio, ali tvrde da u tome nema ništa sporno jer je imala sve kvalifikacije.
Među 220 tisuća kuna potrošenih samo lani na catering za goste vile, najveći je iznos od 28.219 kuna, a jelo je osam osoba. Ima još niz računa između 20 i 25 tisuća. Vidljivo je da su neki gosti bili i “skromniji”, pa je devet osoba jelo za “samo” deset tisuća kuna ili 1100 kuna po osobi.

Podsjetimo, 24sata su objavili menije iz hotela iz kojih se hrana naručuje pa je jasnije zašto se mogu “nabiti” takvi iznosi za hranu. U ponudi su beluga kavijar, obrazi od boškarina, odresci boškarina u umcima od tartufa i brojne druge delicije.

Tim čeka račune

Osim za čuvanje i hladni pogon, državni AKD je još trošio kako bi održavali vilu. Ukupno tijekom godine raspolažemo s računima za 70 noćenja u obližnjim hotelima. Na to je potrošeno gotovo 50.000 kuna prošle godine. Neki su vođeni kao gosti MUP-a ili vlade, a slično je pisalo i na fakturama za catering.

Premijer Orešković je inače obećao sam platiti i zatražio je račune. Tvrdi da njegova obitelj nije mogla pojesti više od 100.000 kuna. Kako nam je potvrđeno u vladi, račune ni jučer nije dobio.

Mlada SDP-ovka koja je vukla sve konce za vilu


Daniela Fuček, članica SDP-a, zaposlena je u mandatu stranke u AKD-u. Ona je ovjeravala troškove, ali ih je stvarala i sama. Primjerice, AKD joj je platio lani 12.410 kuna samo dnevnica za put u Opatiju pored koje se vila nalazi. Također joj je plaćano i noćenje u hotelu, a i troškovi što je na put išla vlastitim automobilom. Putovala je i u Dohu, Katar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk