Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imao 2,32 promila: Nije dignuo ručnu, u autu mu našli oružje

None Foto: MUP/snimio čitatelj 4

Vozač (67) je skrivio prometnu nesreću i zatim izašao iz auta pa krenuo bježati prema šumi. Prolaznici su ga uhvatili. Policija je kasnije u autu našla oružje i streljivo

Dok je vozio iz smjera Gornjeg Jelenja prema Hreljinu u ponedjeljak u večernjim satima, prešao je na suprotnu stranu i udario u drugi automobil. Vozač (67) je zatim izašao je iz auta bez da je podignuo ručnu. Auto je proklizao i prevrnuo se. Imao je 2,32 promila alkohola u krvi, a Hitna ga je preventivno odvezla u bolnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vidjeli smo čovjeka kako trči u šumu, mislimo da je to bio vozač prevrnutog auta. Neki ljudi koji su tamo prolazili uhvatili su ga i zadržali dok nije došla policija. Otimao im se iz ruku. Teturao je i činio se kao da je bio pijan - rekao nam je u ponedjeljak čitatelj. 

VIDEO: NESREĆA KOD RIJEKE 'Auto je bio na krovu, istrčali smo pomoći. Vozača nije bilo'

Policija je zatim u prevrnutom automobilu pronašla automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i još tri komada streljiva. Pregledali su mu dom i druge prostorije koje koristi. Tamo su našli još 90 komada vojnog streljiva. 

Foto: MUP

Zbog svega navedenog kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je zbog počinjenja prekršaja u prometu, i to: zbog prelazaka na suprotnu stranu kolnika, napuštanja mjesta prometne nesreće, ne poduzimanja mjera da vozilo samo ne krene, i vožnja pod utjecajem alkohola, protiv njega podnijet optužni prijedlog

Komentari (11)
  • imal je više promila u krvi, nego metaka za pušku!

    14. 11. 2019,   17:11
  • Taj kao da se za rat spremao, ubojica u pokušaju. Tako ga treba i kazniti.

    14. 11. 2019,   16:26
  • Croatia , full of life !

    14. 11. 2019,   17:26