Obavijesti

News

Komentari 36

Imao bi erekciju jedino kada bi ubijao: 'Ja sam greška prirode'

Imao bi erekciju jedino kada bi ubijao: 'Ja sam greška prirode'

Najsvirepiji serijski ubojica u bivšem SSSR-u Andrej Čikatilo ubio je 56-ero žena i djece. Njegova najmlađa žrtva bio je sedmogodišnji dječak. Lovili su ga 12 godina, a 1990. godine osudili su ga na smrt

VIDEO

Najgori ruski serijski ubojica u povijesti, bivši policajac Mikhail Popkov, u ponedjeljak je osuđen za silovanja i ubojstva 56 žena. Donosimo vam priče o najgorim ruskim serijskim ubojicama, krvolocima koji su sijali strah u Rusiji i u bivšem SSSR-u...

Andrej Čikatilo najpoznatiji je ruski manijak. Imao je zaštitni znak - žrtvama bi iskopavao oči. 'Rasparač iz Rostova' kako su ga zvali imao je nadimak i Sotona. Da može doživjeti erekciju i orgazam kad ubija shvatio je nakon što je silovao i ubio devetogodišnju djevojčicu Lenočku Zakotnovu. Ona je bila njegova prva žrtva. Dok mu se opirala Čikatilo ju je davio i počeo ubadati nožem pri čemu je doživio orgazam. I tada je sve krenulo.. Iako je osuđen za 52 ubojstva priznao je da ih je bilo 56. Osim za ubojstva, osuđivan je za pedofiliju, nekrofiliju i kanibalizam.

Tragično djetinjstvo

Rođen je 1936. u selu u srcu ruralne Ukrajine u vrijeme velike gladi. Roditelji su mu bili alkoholičari, a on je kao dijete jedinu utjehu u životu pronalazio u bratu Stefanu. Strašan šok doživio je kad su izgladnjeli susjedi jedan dan oteli Stefana i pojeli ga. Poslije te tragedije Čikatilo je izrastao u tiho i plašljivo dijete. Rano je djetinjstvo proveo za vrijeme Drugog svjetskog rata, bio je stalno gladan i neuhranjen.

'Došao sam vam očitati plin': A onda bi ih masakrirao sjekirom
'Došao sam vam očitati plin': A onda bi ih masakrirao sjekirom

No, u školi je bio najbolji učenik, koji ste isticao inteligencijom i znanjem. Bio je vrijedan i poslušan. Odlične ocjene omogućile su mu i upis na prestižno Moskovsko sveučilište, ali mu je stipendija odbijena kad se saznalo da mu otac ima dosje. No ipak je završio fakultet telekomunikacija u Kursku. Mladi, obrazovani i vrijedni član društva kakvim ga je okolina doživljavala privatno je bio povučen i nesiguran, pogotovo u društvu žena. Imao je nekoliko djevojaka, ali sve su ga napuštale jer je bio impotentan.

Utrpao joj je blato usta kako bi prestala vrištati

I premda mu je karijera cvjetala, on se osjećao sve gore. Iz Ukrajine se preselio u Rostov gdje ga je sestra upoznala sa djevojkom koju je oženio samo dva tjedna nakon upoznavanja. Čak su dobili i dvoje djece

Ubijati je počeo nakon 40.-ete godine. Skoro tri godine nakon ubojstva prve žrtve nije nikoga ubio. A onda je u rujnu 1981. Larisa Tkačenko (17), djevojka poznata po tome što je nudila seks u zamjenu za hranu i piće, zadavljena i izbodena. Utrpao joj je blato usta kako bi prestala vrištati. U lipnju 1982. ubio je Ljubu Birjuk (13), iskopavši joj oči. To mu je postalo zaštitni znak.

The trial of Chikatilo

Svoje žrtve Čikatilo bi pronalazio na željezničkim stanicama, najčešće birajući mlade ljude koji su napustili svoje domove. Vrhunac se dogodio 1984. Te je godine ubio 15 ljudi.
I tad su ga uhitili. U njegovoj aktovci našli su nož, vazelin, komadić sapuna i dva metra užeta. Uzeli su mu krv za analizu. Ali dogodila se greška te su ga, ne napravivši temeljitu analizu, pustili.

Sjekao im vrhove jezika, jeo genitalije

Operacija hvatanja manijakalnog erijskog ubojice pod kontrolom Centralnog komiteta Komunističke partije SSSR-a počela je 1985. godine. Vjerojatno se radi o najvećoj operaciji koja je provela sovjetska i ruska policija. Pod istragom bilo je 200 tisuća ljudi,a usput su otkrili više od tisuću zločina. A Čikatilo je još uvijek ubijao, iako je sad bio puno oprezniji. Nakon što su ga oslobodili ubojstva ubio je još 21 čovjeka.  Imao je čak priliku hvatati samog sebe, kao član ''narodnog odreda'' putovao je zajedno u prigradskim vlakovima s operativcima koji su lovili manijaka. Majka jedne od žrtava, koja je išla po stanicama i vlakovima s fotografijom nestalog sina, jednom ga je pokazala samom Čikatilu.

Sva njegova ubojstva bila su strahovito okrutna jer je on svojim žrtvama uklanjao dijelove tijela. Vjeruje se da je jeo dijelove koje je odrezao s tijela, ali on je priznao da ih je samo 'grickao'.

Ubio 78 žena! Ako bi pristale izaći s njim, to je značilo smrt
Ubio 78 žena! Ako bi pristale izaći s njim, to je značilo smrt

Čikatilo je tako silovao, sakatio, mučio i skrnavio tijela svojih žrtava. Nekima je jeo genitalije, nekima sjekao vrhove jezika, a njegov zaštitni znak - kopanje očiju žrtvama činio je jer je vjerovao “da se u očima čuva lik ubojice i kada osoba umre”.

Kad su ga uhitili sve je priznao

Kad je slučaj preuzeo novi detektiv Issa Kostojev stvari su se napokon pokrenule. On je željezničke i autobusne stanice nakrcao detektivima. Nakon ubojstva svoje posljednje žrtve Svetlane Korostik (20) 1990.godine. Čikatilo je viđen na postaji kako teško diše a navodno je po sebi imao i krvave mrlje. Detektiv ga je uhitio, a nakon deset dana u pritvoru Čikatilo je psihijatru priznao ubojstva. Čak je in opisao mjesta na kojima ih je sahranio.

Tražio je od predsjednika Borisa Jeljcina da ga pomiluje, ali bezuspješno. Smaknut je 1994. jednim metkom u potiljak. Prije smrti je rekao: 'Znam da moram da biti uništen. Ja sam greška prirode'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti