Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imao je 22 cm i - 258 grama! Bio je najmanja beba na svijetu

None Foto: KYODO 2

Ryusuke Sekino, kojega je majka rodila nakon samo 24 tjedna trudnoće, pri rođenju je težio tek 258 grama. Sada pri odlasku iz bolnice ima više od 3 kilograma

Maleni Ryusuke u petak je izašao iz naganske bolnice u središnjem Japanu u kojoj je proveo prvih 6 mjeseci svog krhkoga života. Ryusuke nosi titulu najmanjeg rođenog dječaka u svijetu, a rodio se dva mjeseca nakon prijašnjeg rekordera koji je težio 10 grama više. 

Ryusuke je rođen 1. listopada hitnim carskim rezom u 24. tjednu i 5. danu trudnoće njegove majke Toshiko Sekino zbog komplikacija s njenom hipertenzijom, tj. kronično visokim tlakom u arterijama. Kada je rođen bio je dugačak samo 22 centimetra.

Ryusuke Sekino, a baby recognized as the world's smallest baby boy, is held in the arms of his mother Toshiko Sekino, as he is discharged from a hospital in Azumino | Autor: KYODO Foto: KYODO

Odmah nakon rođenja zbrinut je na odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi gdje su ga hranili kroz tubu i majčinim mlijekom nakapanim na vatene štapiće.

- Kada se rodio bio je tako malen i činilo mi se da će se slomiti ako ga dotaknem. Bila sam tako zabrinuta. A sada pije mlijeko. Možemo ga kupati. Sretna sam što ga mogu vidjeti kako raste iz dana u dan zahvaljujući posebnoj njezi koju je primio ovdje - rekla je Toshiko u petak.

Takehiko Hiroma, liječnik koji je radio s bebom, prisjetio se kako je u početku bilo teško otpočeti s potrebnim tretmanom jer su bebine krvne žile bile previše tanke za davanje infuzije.

Ryusuke je pravi sretnik jer je jedan od tek šestero muške djece koja su rođene s manje od 300 grama, a koja su preživjela. Djevojčice imaju mnogo veće šanse za preživljavanje, a njih je do sada preživjelo 19. 

Titulu najmanje bebe na svijetu još uvijek nosi djevojčica rođena 2015. u Njemačkoj sa 252 grama.

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!