Obavijesti

News

Komentari 139

Imao korona party pa nabavio robota od pola milijuna kuna

Imao korona party pa nabavio robota od pola milijuna kuna
4

Samo tjedan dana nakon skandala, župan Ivo Žinić nabavio je stroj vrijedan 500 tisuća kuna, i to za borbu protiv korona virusa. Jedini takav u Hrvatskoj

VIDEO

HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prvo je proveo subotu sa sinom, ženom i još najmanje šestero ljudi na korona partyju, a sad je nabavio robot od pola milijuna kuna kako bi se borio protiv iste te korone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako su se župan Žinić, njegov sin Dario, koji, kad ne radi kao zamjenik gradonačelnika Gline, obavlja dužnost načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gline, zabavljaju u zavičajnom domu u Marinbrodu. Tu je bila i županova supruga, inače medicinska sestra u dječjoj ambulanti. Uživali su uz pečenje sve dok ih nije rastjerala policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
HDZ-ov župan, sin i ekipa imali korona party, tjerala ih policija
HDZ-ov župan, sin i ekipa imali korona party, tjerala ih policija

Epilog priče je smjena županovog sina s mjesta šefa Stožera civilne zaštite. Župan Žinić je, zasad, preživio i ovu aferu, tko zna koju po redu. HDZ i Vlada Republike Hrvatske ne odgovaraju na naše službene upite o njegovoj političkoj odgovornosti, a život na Banovini ide dalje.

Ali, samo trenutak. Gledajte sada kako Žinić uzvraća udarac koroni. Pazite ovaj revanš. Tjedan dana nakon skandala u kojemu su on, njegova supruga i njegov sin, izravno kršili zabranu Stožera civilne zaštite, sisačko-moslavačka županija nabavlja robota vrijednog pola milijuna kuna. 

Kakvo je to čudo tehnologije, možda ćete se zapitati. Možda će vam pasti na pamet i logično pitanje kako to da jedna od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj nabavlja stroj od petsto tisuća kuna u vrijeme kad očekujemo izgledni financijski kolaps? I to baš tjedan dana nakon županovog očajnog publiciteta.

Radi se o posebnom uređaju, UV dezinfekcijskom robotu, prvom takvom u Hrvatskoj, koji uklanja sve viruse i bakterije u bolničkim i drugim prostorima, pa je tako uspješan i u borbi protiv COVID-19 virusa, javlja portal Župan.hr, uz pohvale županiji. Njihovu objavu prenio je Žinić na svom Facebook profilu, uz emotikon koji prikazuje ruke u aplauzu.

Robot je smješten u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, a ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović nam je opisao kako funkcionira i kako su uopće došli do njega.

- To je robot koji za svoj rad koristi ultravioletne C zrake. One ne prolaze normalno kroz atmosferu. Vrši dezinfekciju prostora, operacijskih sala, ambulanti, bolesničkih soba... Automatiziran je, može se isprogramirati da sam dezinficira prostor, a za, primjerice, jednu salu, potrebno mu je otprilike 20 minuta. Tijekom dezinfekcije ne smije biti nitko unutra osim ako nema zaštitno odijelo. Slučajno smo ga dobili na probu u studenom. Naš pomoćnik ravnatelja za kvalitetu bio je na kongresu u Tuhelju, na predstavljanju robota. Pitao je tada kad je slobodan za probu i mi smo ga dobili na 15 dana. Nažalost, tada nismo imali novca i ostavili smo nabavu za neka sretnija vremena. Sada smo ga opet spomenuli županu i on nam ga je odlučio kupiti. Imali smo sreću da smo ga uspjeli dobiti, ovo nam je velika pomoć na infektološkom odjelu - kazao nam je ravnatelj bolnice.

Ravnatelj Dujmenović nam je potvrdio da cijena stroja iznosi 500 tisuća kuna te da je to, za sada, jedini takav robot u Hrvatskoj. Inače, u sisačkoj bolnici trenutno su četiri pacijenta, a troje ih je na kućnom liječenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor