Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ime Todorićevog Kozma previše podsjeća na Cosmo

None Foto: Boris Ščitar/VL

Dopredsjednica Agrokora Ljerka Puljić sudjeluje u predizbornoj kampanji u Makedoniji, a američki Cosmopolitan traže promjenu imena drogerija

Ljerka Puljić pojavila se ovih dana u predizbornom spotu vladajuće makedonske stranke VMRO-DPMNE, piše Business.hr, koji Todorićevu zamjenicu naziva manekenkom te partije. Makedonska se vlada raspala nakon priznanja Kosova, a novi parlament birat će  1. lipnja. Izvršna dopredsjednica Todorićeva Agrokora reklamira velika ulaganja tvrtke u Makedoniju, što je razbjesnilo oporbenu koaliciju Sunce koju predvode socijaldemokrati.
- Ovo je prvi put u našoj povijesti da strani ulagač bira stranu u kampanji - kažu u Suncu.
- Mi nismo znali za promidžbeni spot. Ne sudjelujemo u kampanjama nego se bavimo svojim poslom - kažu nam u Agrokoru. Aamerički izdavač časopisa Cosmopolitan, Hearst Communications, zatražio je od Agrokora promjenu imena lanca drogerija Kozmo, navodi Poslovni dnevnik. Ime tog lanca, koji je u sastavu Konzuma, previše podsjeća na naziv časopisa koji mase popularno zovu “Cosmo”, pa Hearst smatra da se Konzum neovlašteno koristi njihovim žigom. U Agrokoru ovaj slučaj nisu htjeli komentirati.

Komentari (7)
  • pu,plagijator jedan

    29. 5. 2008,   19:04
  • Kozmo je radi \"Konzuma\", možda da i Konzum promijene. Glupi Ameri.

    29. 5. 2008,   21:05
  • ma lol vec 2-3 godine rade pod tim imenom i sad ameri oce da se ime promijeni

    29. 5. 2008,   18:31