Obavijesti

News

Komentari 33

Imenovan posebni izaslanik Svete Stolice za Međugorje

Imenovan posebni izaslanik Svete Stolice za Međugorje
1

Svrha poslanja je zadobiti što dublje spoznaje o pastoralnoj situaciji ove stvarnosti, a ponad svega o potrebama vjernika koji tamo odlaze na hodočašće, poručuju iz Vatikana

VIDEO

Danas je Sveti otac zadužio mons. Henryka Hosera nadbiskupa Varšave da se uputi u Međugorje kao izaslanik Svete Stolice.

-Svrha poslanja je zadobiti što dublje spoznaje o pastoralnoj situaciji ove stvarnosti, a ponad svega o potrebama vjernika koji tamo odlaze na hodočašće te, na osnovu njih, sugerirati moguće pastoralne inicijatave za budućnost. Poslanje će imati, stoga isključivo pastoralni karakter, stoji u priopćenju iz Vatikana u kojemu se navodi i kako je predviđeno da mons. Hoser, koji će nastaviti vršiti službu nadbiskupa u Varšavi-Pragu završi svoje poslanje do kraja nadolazećeg ljeta.

Povodom imenovanja Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje u osobi Njegove ekselencije Mons. Henryka Hosera, poljskog Nadbiskupa, aktualnog Ordinarija Varšave – Praga oglasio se i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko.

-U ime Hercegovačke franjevačke provincije, čijoj je pastoralnoj skrbi povjerena župa Međugorje, izražavam sinovsku zahvalnost Rimskome prvosvećeniku, Svetome Ocu Franji, na istinskoj pastirskoj brizi i pozornosti koja se očituje ovim imenovanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U isto vrijeme, Njegovoj ekselenciji, Nadbiskupu Hoseru, izražavam srdačnu dobrodošlicu. Ova Provincija i franjevci koji pastoralno djeluju u Međugorju, s poštovanjem i odanošću primaju imenovanoga Posebnog izaslanika Svete Stolice, potvrđujući iskrenu i potpunu suradnju te svoje molitve za plodan i blagoslovljen rad u izvršenju povjerene zadaće, izjavio je fra Miljenko Šteko.

Henryk Hoser rođen je 1942. godine u Varšavi. Pripada družbi katoličkog apostolata, Palotincima i aktualni je Ordinarij nadbiskupije Varšava-Prag u Poljskoj. U mladosti je studirao medicinu i jedno vrijeme radio je kao liječnik i asistent na Medicinskoj akademiji.  S 27 godina pristupio je Palotincima, a 1974 je zaređen za svećenika u 32 godini života.

Godinu dana kasnije zaputio se kao misionar u Ruandu, gdje je bio 21 godinu i obnašao mnoge funkcije, a 1996. godine vratio se u Europu. Djelovao je u francuskoj i Belgiji, a za biskupa je zaređen 2005. godine. Benedikt XVI. Imenovao ga je 2008. Godine nadbiskupom Varšave-Praga u Poljskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag