Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imigranti nisu dobrodošli': Na meti vandala izbjeglički centar

None Foto: Are You Syrious/Facebook

Počinitelji još nisu poznati, ali zna se da djeluju tijekom noći i vikendima, objavila je inicijativa Are You Syrious. Poručuju da je vandalizam posljedica histerija i lažnih vijesti o izbjeglicama

Već treći put u posljednjih tjedan dana mete vandala su kombi građanske inicijative za pomoć sirijskim izbjeglicama, besplatni dućan i imigracijski centar u Zagrebu. 

Počinitelji još nisu poznati, ali zna se da djeluju tijekom noći i vikendima, objavila je inicijativa Are You Syrious. Poručuju da je vandalizam posljedica histerija i lažnih vijesti o izbjeglicama. 

- Bili bismo izuzetno zahvalni na donacijama koje bi nam omogućile da pročelje zgrade i kombi što prije vratimo u prvobitno stanje, jer naši susjedi ne zaslužuju ispaštati zbog ksenofobnih budala, a djeca koja su pobjegla od ISIL-a ne zaslužuju voziti se u kombiju s takvim natpisom. Pokažimo im da je solidarnost jača od mržnje - apeliraju iz inicijative. 

Komentari (55)
  • Tko god je ovo napisao samo je rekao istinu. Ako netko želi uči u Republiku Hrvatsku, neka to napravi na legalan način.

    12. 11. 2018,   10:04
  • Laznih vijesti o izbjeglicama? A koje su to prave vijesti?

    12. 11. 2018,   09:58
  • Jedine lažne vijesti su vaša negiranja njihovih zločina s kojima želite dati do znanja da je to sve uredu i da oni nisu takvi. Ako nisu takvi zašto su se zločini u Njemačkoj znatno povećali, Francuska isto. Ako su već toliko mili onda bi ih Katar i Saudijska Arabija rado primili. Narodu je dosta svega, pored krađe koju vršite svakodnevno, najmanje što želimo je slušati vaše licemjerno laganje da je u državi se uredu i da se ne triba ničeg bojati.

    12. 11. 2018,   10:03