Obavijesti

News

Komentari 37

Lude razrednice iz Splita: Spot kakav još sigurno niste vidjeli

Lude razrednice iz Splita: Spot kakav još sigurno niste vidjeli
2

Bilo nas je malo strah, ali učenike smo oduševile, kažu nam simpatične profesorice iz Splita koje su snimile spot na temu pjesme 'Money, Money, Money' švedske grupe Abba

VIDEO

Razrednice treće splitske gimnazije napravile su glazbeni spot kojim su razveselile vlastite učenike u stresnim danima priprema za maturalnu večer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:02
Šest simpatičnih profesorica snimilo je spot na temu pjesme 'Money, Money, Money' koju je u originalu pjevala švedska grupa Abba. Naravno, s izmijenjenim tekstom koji govori o problemima njihovih učenika, ali i o načinu na koji se one bore s njima. Pjesmu su nazvale 'Mamma Mioc' po školi. Spot su snimile u školi, a dosad je pregledan više od 20.000 puta.

- U Dalmaciji je običaj da maturanti za maturalnu večer pripreme tzv. vrapce. Vrapci su šaljive pjesme upućene profesorima kojima se profesore ponekad malo i ‘bocne’, ali uglavnom na simpatičan način. U našoj školi nije novina da i razrednici pripreme vrabac za maturante pa smo tako i mi odlučile ove godine pripremiti nešto za naše učenike. Htjele smo ih na šaljiv način upozoriti na neke aspekte našega posla, da ih volimo i da će nam nedostajati kad odu, a na njihovu smo im daljnjem putu poželjele sreću i uspjeh. Namjera nam je bila da sve to ispadne duhovito i zabavno. Kako smo imale malu tremu od javnog nastupa, zaključile smo da će nam biti bezbolnije napraviti skeč u suradnji sa Studiom Proelkom - rekle su nam profesorice.

Ideja je sazrijevala i nadograđivala se neko vrijeme, a samo je snimanje trajalo nekoliko sati.

- Kad se sve uzme u obzir, najviše nam je vremena trebalo za organizaciju, izradu kostima i ohrabrivanje sramežljivijih kolegica. Debi smo imale na maturalnoj večeri. Bilo nas je strah kako će to učenici prihvatiti, hoće li im biti dovoljno zanimljivo i zabavno, čak smo u jednom trenutku od straha mislile odustati od projekcije spota, ali na kraju nas je reakcija maturanata oborila s nogu. Naš je cilj bio time ostvaren - kažu.

Mislile su da će na tome ostati, ali spot je osvanuo, bez njihova znanja, već sutradan na YouTube kanalu snimatelja. Na daljnji razvoj događaja, toliku gledanost i interes kažu, nisu bile spremne.

- Nismo znale kako će spot ‘primiti’ izvan škole, jer jedno je kad ga gledaju naši učenici, a drugo ljudi koji nas ne znaju. Nasreću, većina je prepoznala naše dobre namjere i dobile smo pozitivne komentare - objesnile su nam profesorice. 

Pogledajte naš novi serijal Ljubav ide kroz želudac:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom