Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Index: Trojicu pustili, prve presude past će u četvrtak

None Foto: M.Tironi

Iz pritvora je sutkinja pustila Tomislava Gelu, Marka Slipčevića i Vladimira Oršulića. U četvrtak bi već mogli osuditi neke studente

Nakon što su tijekom istražnog postupka ispitali brojne osumnjičenike u akciji Index, u četvrtak bi mogle pasti i prve presude. Istražni suci mogu kazniti one koji tijekom postupka priznaju nedjela. Očekuje se da bi neke studente mogli osuditi. Danas je istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Vanda Senta iz pritvora pustila Tomislava Gelu, Marka Slipčevića i Vladimira Oršulića.
Gelu, asistenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Uskok sumnjiči da je u zamjenu za progledavanje kroz prste studentici koja je osmi put kod njega izlazila na ispit dobio dvije plate pršuta kad je slavio svoj doktorat. Prema Uskoku, skupinu koja se bavila kupoprodajom ocjena na Ekonomskom fakultetu organizirali su Milan Ćevida i Munib Lujinović, a njoj su pripadali i Jadranko Grgone, izvanredni profesor, te Marko Slipčević, vanjski suradnik. Važna karika bila je Julijana Ljubić, voditeljica studentske referade. Kad bi to tražili suradnici, mijenjala bi ispitivače kod kojih su lijeni studenti trebali ići na ispite. Jedan od njih bio je i Vladimir Oršulić. Upravo je njemu, tvrdi Uskok, Deša Mlikotin Tomić, na nagovor kolegice Marice Škrtić, dala dovoljan iako to nije zaslužio.

Komentari (3)
  • Evo vraćaju i monitore, nisu pronašli ništa sumnjivog u njima :p

    14. 10. 2008,   17:13
  • Vratili monitore,vratili patuljka i onda će reći nema dokaza ;))

    14. 10. 2008,   18:48
  • ma neće oni nikog osuditi jer su i sami lopovi i govna pokvarena

    14. 10. 2008,   21:06