Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Inflacija je porasla za čak četiri posto, po prvi puta od 2009.

Na godišnjoj su razini najviše, čak 13,1 posto, porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva. Cijene hrane su zabilježile godišnji rast od 5,1 posto

Inflacija je u Hrvatskoj u odnosu na kolovoz prošle godine porasla za čak četiri posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. To je najveća inflacija od 2009. kada je ona bila 4,2 posto. 

Na godišnjoj su razini najviše, 13,1 posto, porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva. 

Cijene hrane su zabilježile godišnji rast od 5,1 posto, a rekreacije i kulture 2,6 posto. Cijene zdravstva te ostalih dobara i usluga su zabilježile rast od 2,5 posto.

Komentari (19)
  • čak 13,1 posto, porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva. Cijene hrane su zabilježile godišnji rast od 5,1 posto-a plaće ostale iste-ak ju i dobiješ-"MI ZNAMO"

    14. 9. 2012,   14:28
  • bravo za plan 21..plan kako dokrajčiti Lijepu našu...to vam je bio i cilj zar ne bando!!!

    14. 9. 2012,   14:38
  • Sramota za ovu državu,znam ljude koji i po dva posla rade a opet jedva prehranjuju djecu i sebe. U normalnoj državi čovjek radi,ali nije prisiljen kopati po kontejneru,ima normalnu plaću ,a kod nas se nema ni za ono osnovno,i to nije stvar krize! Sramite se političari,bivši i sadašnji,uništili ste ljudima svako dostojanstvo,znam ljude koji se srame reći di rade i za koliko malo novca,odnosno bez plaće! Političari,sram vas može biti! Ja da sam na vlasti ne bi nikome mogla u oči pogledati,pogledajte malo kako kod nas ljudi žive,a vi se bahatite i prepucavate,dajete svakojake sramotne izjave! Užas!

    14. 9. 2012,   17:57