Obavijesti

News

Komentari 483

Ingra zatvara Arenu: Ništa od EP-a u rukometu u Zagrebu?!

Ingra zatvara Arenu: Ništa od EP-a u rukometu u Zagrebu?!
8

Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb, kaže Igor Oppenheim

VIDEO

Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb, kaže nam Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, tvrtke koja je izgradila najvelebniju hrvatsku dvoranu.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Ingra će zatvoriti Arenu: Ništa od EP u rukometu u Zagrebu?! Više na http://bit.ly/2Eqnw1E Reporter: Dubravko Miličić

Posted by 24sata on 9. siječnja 2018

Europsko prvenstvo počinje u petak, a prve utakmice u Areni, koja je domaćin skupine C u kojoj igraju Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, trebale bi se odigrati u subotu. Predviđeno je i da se u Zagrebu odigraju i utakmice drugog kruga, kao i cijela završnica.

Oppenheim nam kaže da su na ovaj potez prisiljeni jer Grad Zagreb i Vlada, koji zajednički trebaju preko Zagrebačkog holdinga plaćati najamninu, već mjesecima zavlače. Radi se o tome da je za proteklih sedam godina najma Arene trebalo platiti dodatnih dva milijuna eura. Taj iznos podmirio je Zagrebački holding.

- Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No prema našim saznanjima netko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze - kaže Oppenheim.

Arena Zagreb već je skoro rasprodana za utakmice koje se igraju u njoj. Ostalo je tek 500-tinjak ulaznica za polufinalne i finalnu utakmicu. U Hrvatskom rukometnom savezu ostali su iznenađeni ovom najavom.

- Ne možemo ništa komentirati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost - rekao nam je glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.

>>> Uskoro opširnije...

Tema: Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 483
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"