Obavijesti

News

Komentari 16

'Inicijativa Narod odlučuje ne želi uvid u nevaljane potpise...'

'Inicijativa Narod odlučuje ne želi uvid u nevaljane potpise...'
1

To je veliko iznenađenje i razočarenje i dokaz da inicijativa Narod odlučuje radi čisti politikantski pristup i pritisak na javnost. Koliko su inzistirali da se pojave na uvidu, oni se uopće nisu prijavili, kaže ministar

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u srijedu da se za provjeru nevaljanih potpisa za referendumska pitanja prijavilo oko 130 građana i po četiri, pet udruga, ali ne i inicijativa Narod odlučuje te ocijenio da toj inicjativi nije do istine i objektivnosti, nego do najnižeg politikantstva.

Kuščević je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" rekao da je Vlada, kako bi odgovorila na neopravdane napade na provjeru potpisa za referendumske inicijative - dvije za izmjenu izbornog sustava i jednu za opoziv Istanbulske konvencije - pozvali sugrađane, inicijative, udruge, da dođu i izvrše uvid u sve nevažeće potpise. Nevažećih potpisa je bilo, podsjetio je, 40.000 po svakom pitanju.

- Do sad se prijavilo otprilike 130 građana za svako referendumsko pitanje i po četiri, pet udruga, tipa Gong, Hrvatski helsinški odbor, ne znam napamet. To je meni veliko iznenađenje i razočarenje i dokaz da inicijativa Narod odlučuje radi čisti politikantski pristup i pritisak na hrvatsku javnost. Koliko su inzistirali da se pojave na uvidu, oni se uopće nisu prijavili - rekao je Kuščević.

Rok je bio do petka u ponoć, Istambulska inicijativa se prijavila, puno sugrađana i udruga, a ti koji su bili najglasniji, nisu imali morala prijaviti se i doći pogledati koje su se nepravilnosti radile.. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Možda su pojedinci koji su se prijavili članovi inicijative Narod odlučuje, ali se kao Inicijativa nisu prijavili, rekao je.

- To pokazuje koliko manipuliraju  ljudima koji su izašli i dali potpise za referndum i koliko manipuliraju javnošću,  koliko im nije stalo do istine, objektivnosti nego do najnižeg politikantstva - rekao je Kuščević.

Rekao je da će za nekoliko dana utvrditi proceduru kada i kako će dobiti uvidu potpise.

Prvo slijedi sastanak s APIS-om, da se vide tehnički uvjeti za uvid. Na sastanku moraju biti predstavnici Agencije za zaštitu podataka da bi jamčili zaštitu osobnih podataka prilikom uvida, te predstvnici povjerenstva koje je obavilo nadzor prikupljenih potpisa.

- Sastanak će biti u roku od nekoliko dana, utvrdit će se metodologija i odrediti termini kada uvid mogu dobiti pojedinci, kada udruge i inicijative koje su se prijavile - kazao je Kuščević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke