Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Inspekcija istražuje kardiologa, u ponedjeljak je bio na poslu

None Foto: Tino Juric/PIXSELL

Inspekcija će i u utorak pregledavati dokumentaciju u splitskom KBC-u, a kardiokirurg je u ponedjeljak bio na svom poslu jer je pušten da se brani sa slobode. Sumnjiči ga se da je uzeo 3000 eura mita

Inspekcija Ministarstva zdravstva u ponedjeljak je u splitskom KBC-u pregledavala dokumentaciju vezano za slučaj kardiokirurga protiv kojega je Uskok prošlog tjedna pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženoga pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita, no unatoč operaciji pacijent je umro.

TAKO JE GOVORIO DR. ŠIMIĆ: 'Mito je kad uzmeš novac za nešto što ne smiješ napraviti'

 Anton Marović, pomoćnik ravnatelja KBC-a za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC-u, izjavio je Hini kako je inspekciju čini pet članova, kojima je na uvid data dokumentacija koju su tražili. Najavio je kako će inspekcija u splitskom KBC-u boraviti i u utorak.

 U ravnateljstvu KBC-a doznaje se kako je osumnjičeni kardiokirurg danas bio na svom radnom mjestu u toj zdravstvenoj ustanovi. Naime, nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv njega, on je dao iskaz u splitskoj policiji te je pušten da se brani slobode.

 Uskok je u prošli petak izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju KBC-a pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju, te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

SUPRUGA PREMINULOG PACIJENTA: 'Da mi je muž preživio, šutjela bih kao što i svi drugi šute...'

 Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

 No, kada je 12. studenoga od supruge pacijenta, koja je osumnjičena za davanje mita, primio 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao.

 Nakon toga je 16. studenoga od spomenute žene primio i dodatni iznos od 2.000 eura, navode u Uskoku.

BRANIT ĆE SE SA SLOBODE Uhićen liječnik iz Splita: Uzeo je mito za operaciju pacijenta?

 Istraga je pokrenuta nakon nakon što je Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, cijelu priču ispričala u emisiji Nove TV "Provjereno".

Komentari (7)
  • da je preživio operaciju, ne bi ni pisnula, jel tako?

    3. 12. 2018,   22:00
  • I kaj bu bilo? Sve po pravilima struke kak u kiretazama, jel ministre?

    3. 12. 2018,   21:43
  • Pa i ona je kriva sto je dala mito

    3. 12. 2018,   21:36