Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Inspekcija o mitu u KBC Split: 'Bilo je propusta u liječenju'

None Foto: Provjereno/NovaTV

Zdravstvena inspekcija slučaj će proslijediti Državnom odvjetništvu, napisali su u priopćenju u kojem su objavili da Stručno povjerenstvo smatra kako je bilo propusta

Nakon što je Provjereno Nove TV objavilo priču Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga, Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju u splitski KBC. 

Iz Ministarstva su danas priopćili kako su utvrdili nepravilnosti u liječenju pacijenta.

SUPRUGA PREMINULOG PACIJENTA: 'Da mi je muž preživio, šutjela bih kao što i svi drugi šute...'

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem  dostupne medicinske dokumentacije i izjava  liječnika koji su sudjelovali  u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu.

Komentari (8)
  • Doktor uzima tisuce eura a inspekcija utvrdi da je bili nekakvih propusta. Ahahaha

    11. 12. 2018,   13:05
  • Inspekcija će otkriti da drug doktor nije pravilno reciklirao upotrijebljeni medicinski pribor i naložit će mu da popuni formular UKRH-084-UB40 kako se takve stvari više ne bi događale.

    11. 12. 2018,   12:38
  • Veliki napredak je što se inspekcija "usudila"reći da je bilo propusta u liječenju.Taj liječnik koji pacijente gleda kroz novac,ne vidi čovjeka, trebao bi trajno,bez mogućnosti da igdje ikad više radi izgubiti licencu.I kazneno odgovarati za posljedice "liječenja".

    11. 12. 2018,   13:18