Obavijesti

News

Komentari 375

Zvijezda 'Krim tim 2' nakon tučnjave u induciranoj komi

Zvijezda 'Krim tim 2'  nakon tučnjave u induciranoj komi
2

Umirovljenom policijskom inspektoru Leonu Lučiću, naciji poznatom iz serijala ‘KT2’, gdje je i glumio inspektora, kriminal se obio o glavu. Navodno je iznuđivao 100.000 eura pa teško nastradao

VIDEO

Leon Lučić (48), koji je u prepadu dobio potres mozga, ozlijeđen je pri pokušaju iznuđivanja, neslužbeno doznajemo, 100.000 eura od M. D., poduzetnika iz Zaprešića.

Karlovačka policija izvijestila je o tučnjavi više muškaraca u petak na nadvožnjaku autoceste u blizini Draganića.

- Tom prilikom dvojica muškaraca, od 48 i 38 godina, teško su ozlijeđena, a 48-godišnjak lakše. U cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja policija provodi krim istraživanje - stoji u službenom izvješću karlovačke policije.

Portal Dnevno navodi kako je jedan od ozlijeđenih bivši policijski inspektor Leon Lučić. Nakon policijske karijere, tijekom koje je bio procesuiran i zbog premlaćivanja osumnjičenika, Lučić je postao zvijezda televizijske serije “KT2”, koja se emitirala na RTL-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Javili su nam se i iz PU zagrebačke čiji odgovor prenosimo u cijelosti:

Policijska postaja Zaprešić 7. siječnja 2020. godine zaprimila kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ u pokušaju. Tijekom provođenja izvida, žrtva kaznenog djela unatoč upozorenjima i uputama policijskih službenika nije postupila u skladu s tim, već se samoinicijativno odlučila sastati s počiniteljem, kojom prilikom se i dogodilo kazneno djelo za koje kriminalističko istraživanje provodi Policijska uprava karlovačka.

Jutarnji list doznaje da je Leon Lučić trenutno u induciranoj komi. 

Tvrdili da rade u policiji?

Nekoliko dana prije obračuna na nadvožnjaku, poduzetnik M. D. pojavio se u policijskoj postaji u Zaprešiću i prijavio iznudu od strane nepoznatih ljudi koji su ga kontaktirali mobitelom. Navodno su tvrdili da rade u policiji i tražili od njega velik novčani iznos u zamjenu za odustajanje od eventualne istrage i kaznenog progona.

Prema podacima portala Dnevno, postoji bojazan da su osumnjičenici za iznudu uistinu baratali određenim operativnim podacima i javno nedostupnim informacijama. Primopredaja novca pošla je po zlu i završila brutalnim obračunom između iznuđivača, poduzetnika i njegova pratitelja. Jedan osumnjičenik ubrzo je pobjegao, a Lučić je nastavio tučnjavu s poduzetnikom i njegovim pratiteljem. Lučić i poduzetnikov pratitelj teško su, a poduzetnik lakše ozlijeđen.

Daljnja policijska istraga trebala bi utvrditi identitet drugog osumnjičenika, ali i otkriti tko je osumnjičenicima za iznudu dao povjerljive informacije o poduzetniku od kojeg su iznuđivali novac. Iznuđivači su, čini se, raspolagali podacima iz Porezne uprave koji nisu javno dostupni. Policajci su, navodno, napravili katastrofalan propust.

Neslužbeno doznajemo kako su nakon prijave pokušaja iznude popisali novčanice, no navodno nisu bili prisutni tijekom primopredaje, a nisu bili ni u neposrednoj blizini. Nevjerojatno je da bi policija tako olako shvatila cijelu priču te čovjeka s punim torbama označenih novčanica poslala samog na primopredaju.

Loša organizacija zamke

Za komentar ovog događaja zamolili smo Nikolu Kajkića, predsjednika Nacionalnog sindikata policije.

- Kad se radi o većim iznosima novca, lokalna policija mora odmah izvijestiti PNUSKOK i sjedište kriminalističke policije. Ne znam sve detalje, ali postoji jasna procedura i ovakvi događaji svjedoče o lošoj organizaciji rada u policiji - rekao je Kajkić.

Pokušali smo doći do poduzetnika iz ove priče, ali nije nam se javljao na telefon.

Prema javnim podacima Porezne uprave objavljenim 31. 10. 2019. godine, poduzetnikov otac bio je dužan više od 400.000 kuna. On je imao obrt u okolici Zaprešića koji je odjavljen 2012. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 375
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.