Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Inspektori potvrdili: Svi konji su zdravi i nisu ozlijeđeni

None Foto: Facebook 6

Imaju dovoljne količine hrane i vode, dobrog su gojnog stanja te nemaju ozljeda niti rana. Konji koji su se nalazili na slikama iz prijave nisu ozlijeđeni, stoji u odgovoru

Nakon što su Prijatelji životinja prijavili kako konji na Velebitu ugibaju u mukama, Ministarstvo poljoprivrede je krenulo u inspekciju.

Kod vlasnika Vinka Kalaševića u Gračacu utvrdili su da svaki konj ima svoj boks i da se o njima propisno skrbi.

- Imaju dovoljne količine hrane i vode, dobrog su gojnog stanja te nemaju ozljeda niti rana. Konji koji su se nalazili na slikama iz prijave nisu ozlijeđeni i nalaze se u staji vlasnika - stoji u odgovoru Ministarstva poljoprivrede.

U Ministarstvu su još napomenuli kako Zakonom o zaštiti životinja nije zabranjeno korištenje životinja, pa tako i radnih konja.

Komentari (104)
  • Ma da,onaj na leđima spava....to vi možete nekom drugom njatke....sjela parica inspektorima pa trkeljaju gluposti!!Još jednom napominjem da sam ovakve stvari vidio na terenu prije 20 godina u našim šumama blizu Kostajnice...otvorene rane,neke i crvljive,konji preopterećeni....a neki su na leđima uz drva nosili i čovjeka(recimo)....to vi možete pisati nekom drugom-meni ne!!

    14. 12. 2014,   20:55
  • Ovaj na četvrtoj slici izgleda voli malo odmoriti na leđima. Sere* se na sve inspekcije ove države. Država pokradena, firme opljačkane, krade se i dan danas, a mi cijelo vrijeme imamo inspektore i svakakve službe koje kontroliraju da je sve kak treba.

    14. 12. 2014,   20:10
  • inspektori se prodali za 15 metara drva...

    14. 12. 2014,   20:41