Obavijesti

News

Komentari 6

Inspirirao ga ISIL: Muškarac je planirao napad na Washington

Inspirirao ga ISIL: Muškarac je planirao napad na Washington
1

Christopher Lee Cornell planirao je napad na Kongres na Capitol Hillu koji je uključivao detoniranje nekoliko improviziranih bombi i pucanje iz vatrenog oružja

VIDEO

FBI je uhitio muškarca iz Ohija koji je navodno planirao detonirati nekoliko bombi ciljajući pripadnike izvršne vlasti u Washingtonu, piše ABC News, a prenosi RT. Njegov plan je navodno bio inspiriran ISIL-om.

Riječ je o muškarcu Christopheru Lee Cornellu, poznatom i pod imenom Raheel Mahrus Ubaydah, no za sada se malo zna o njemu, osim da je američke zakonodavce vidio kao svoje neprijatelje. Optužili su ga za pokušaj ubojstva američkog javnog dužnosnika.

Preciznije, Cornell je optužen da je planirao napad na Američki kongres na Capitol Hillu koji je uključivao detoniranje nekoliko improviziranih bombi nakon čega bi s vatrenim oružjem nastavio pucati po dužnosnicima.

Prije uhićenja, Cornell je navodno izvršavao zadnje korake svojeg plana, dogovorio je prijevoz do Washingtona, kupio poluautomatsko oružje i 600 metaka. Prema izvješću suda, FBI ga je uhvatio zbog činjenice da je Cornell prošle godine kontaktirao njihovog doušnika te mu rekao za svoj plan napada. 

Isti je doušnik rekao FBI-ju da je Cornell ostavljao poruke na Twitteru u kojima izražava podršku Islamskoj državi (ISIL-u). 

- Vjerujem da ovdje trebamo napraviti svoju grupu u savezu sa ISIL-om i sami planirati operacije i voditi džihad - napisao je u jednoj od poruka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca