Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Interpelacija o radu Vlade na 'tapeti' Predsjedništva SDP-a

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Osim toga raspravljali su o predstojećim izborima za Europski parlament, najavivši da će ta stranka svoju listu DIP-u predati u ponedjeljak, 8. travnja u 9 sati

Član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović izjavio je u utorak da su na sjednici toga stranačkog tijela raspravili o interpelaciji o radu Vlade koja je u saborsku proceduru upućena prije godinu dana, a u četvrtak će se vjerojatno naći na sjednici Sabora, te o predstojećim izborima za Europski parlament.

"Raspravljali smo u prvom redu o interpelaciji o radu Vlade koja je već upućena prije godinu dana i na dnevnom redu će se vjerojatno naći u četvrtak u popodnevnim satima", izjavio je Vidović novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a. Interpelacija je upućena zbog neprovođenja reformi koje, nisu provedene a neće niti biti provedene,  dodao je.

Također, rekao je Vidović, na Predsjedništvu SDP-a raspravljali su o predstojećim izborima za Europski parlament, najavivši da će ta stranka svoju listu DIP-u predati u ponedjeljak, 8. travnja u 9 sati. 

Poručio je i da SDP u predizbornoj kampanji neće ići s maksimalnim trošenjem već bi taj iznos trebao biti maksimalno 2,5 milijuna kuna.

Vidović je kazao i da će on biti povjerenik za Ličko-senjsku županiju, najavivši razgovore sa članovima stranke i čelnicima županijskih, gradskih i općinskih odbora kako bi u toj županiji izgradili jaki SDP.

 Podsjetio je i da je 2011. godine tadašnja vlast obnovila spomen-ploču Prvom šibenskom partizanskom odredu, a koja je srušena 2018. godine.

 "Gradska uprava je upozorena na to, ali do današnjeg dana nije reagirala. Na taj način iskazuje svoj stav prema antifašizmu i svoj stav prema šibenskim momcima i curama koji su 1941. krenuli bez ikakve ideologije boriti se isključivo protiv okupatora", ocijenio je Vidović.

Komentari (1)
  • Franko vidiović, smijurija od čovjeka. Našeg prvog mučenika Josipa Jovića banda je ubila pucajući iz pošte na Plitvicama a franko je u to vrijeme branio poštu u Vodicama od zračnog desanta "niških specijalca i invazije južno moravske 6. flote".

    3. 4. 2019,   06:57