Obavijesti

News

Komentari 12

'Inzistiram da idemo van jer tu ne mogu pomoći mojoj kćeri'

'Inzistiram da idemo van jer tu ne mogu pomoći mojoj kćeri'
1

Majka djevojčice s osteosarkomom protivi se kemoterapiji i tvrdi da to nije lijek. Želi liječenje nastaviti vani. Odbijala je liječenje te su u Klaićevoj morali posegnuti za Obiteljskim zakonom

VIDEO

Marijana Prpić, majka djevojčice koja boluje od osteosarkoma, protivi se kemoterapiji, a u emisiji Provjereno Nove TV rekla je kako i dalje tvrdi da to nije lijek. Iako se navodi da je u inozemnim bolnicama isti protokol liječenja, majka tamo želi nastaviti liječiti kćer. Ispričala je kako joj je liječnik iz Münchena rekao da ga više brine rame i metastaze u njemu te tvrdi kako rame nitko nije pregledao dva mjeseca. 

Majka tvrdi i kako joj liječnici u Klaićevoj odbijaju dati kompletnu medicinsku dokumentaciju. 

Govorila je o užasnim trenucima u kojima su saznali za bolest. Sve je krenulo na ljetovanju kad je naglo prekinuto bezbrižno kupanje. Rekla je kako su prvo svi posumnjali na pukuće mišića. 

- Kad su nam rekli da hitno moramo u Zagreb, taj trenutak riječima se ne može opisati - rekla je majka. Dodaje kako je ubrzo prebačena na institut, a preko noći joj je dijete bilo izolirano, a ona nije dobila previše opcija i objašnjenja. Ispričala je kako je kćer prošla četiri ciklusa kemoterapije te da je najviše boli što je vezana za  krevet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Centra za socijalnu skrb komentirali su kako prate slušaju li se liječnici i da je najvažnije što oni odlučuju.

Primijenili Zakon da nastave liječiti curicu

Budući da je majka odbijala metodu liječenja, liječnici u Klaićevoj nisu imali izbora i iskoristili su odredbu Obiteljskog zakona koja im omogućuje liječenje djeteta i bez majčina pristanka.

- Ako je riječ o neodgodivoj medicinskoj intervenciji, primjenjuju se odredbe posebnog propisa kojim se uređuje zaštita prava pacijenata, što znači da tim liječnika nastavlja liječenje bez obzira na pristanak - u ovom slučaju roditelja, kad je nužno za zaštitu zdravlja i života maloljetnog djeteta, na osnovi čega je bolnica i nadalje nastavila liječenje - objasnila nam je u ponedjeljak ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb dodajući kako su liječnici nakon te odluke o svemu obavijestili nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te nadležni centar za socijalnu skrb. Pozvali su se na čl. 88, st. 4 Obiteljskog zakona. 

- Potvrđujemo da se na Zavodu za dječju onkologiju i hematoonkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb trenutačno na stacionarnom liječenju nalazi malodobna pacijentica s dijagnozom zloćudne bolesti. Liječenje malodobne pacijentice provodi se u potpunosti prema pravilima struke, unatoč neadekvatnoj suradnji i nerazumijevanju prirode bolesti i ozbiljnosti situacije od strane majke malodobne pacijentice, a o čemu smo izvijestili sve nadležne institucije. Više detalja o navedenom slučaju nismo u mogućnosti iznositi, a u najboljem interesu malodobne pacijentice - objavili su iz uprave Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer