Obavijesti

News

Komentari 44

Ipak nije slučajno? U šogora je pucao s namjerom da ga ubije

Ipak nije slučajno? U šogora je pucao s namjerom da ga ubije

Ubojstvo u Vinkovcima: Metak je Vladu Pekara (32) pogodio s lijeve strane prsa, oštetio mu rebra i lijevo plućno krila, te je zadobio teško unutarnje krvarenje. Odmah je preminuo...

VIDEO

Protiv Mihaela Vilića (43) Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog ubojstva Vlade Pekara (32) iz Soljana na Božić u kući u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima.

Iako su prve informacije govorile u prilog tezi da je Mihael slučajno upucao Vladu iz prepravljenog oružja koje je samo opalilo, odvjetništvo smatra drugačije. Mihaela sumnjiče da je oko 17,25 sati u Vinkovcima u nakani da usmrti 32-godišnjaka iz prepravljene automatske puške marke Zastava, koju je posjedovao bez dozvole, iz blizine ispalio u njega hitac.

Metak je Vladu pogodio u predjelu gornjeg djela prsišta, zadavši mu prostrjelnu ranu s lijeve strane prsa, oštećenje rebara, lijevog plućnog krila i teško unutarnje krvarenje, uslijed kojih je odmah preminuo.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Odredili mu pritvor

- Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru odredio istražni zatvor protiv 43-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja istrage, dok je odbio prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja djela - priopćili su iz odvjetništva.

Kao što smo ranije pisali, Vlado je kobnog dana bio na druženju koje je organizirao njegov bivši šogor Mihael Vilić (45) iz Drenovaca. Božićno okupljanje Mihael je organizirao u kući u Vinkovcima. Navodno se ekipa okupila netom poslije podneva. Sve je bilo u redu dok Mihael nije izvadio prepravljeno vatreno oružje. Bivšeg šogora ubio je hicem u prsa iz blizine.  

Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, nisu mu mogli pomoći. Došla je i policija, koja je uhitila Mihaela. Navodno među njima nije bilo sukoba, nerazjašnjenih računa niti bilo kakvog drugog povoda za ubojstvo.

Troje male djece ostalo bez oca na Božić...

Susjedi Mihaela slabo poznaju.

- Doselio je tu prije nekog vremena nakon što je izašao iz zatvora. Živio je sam jer se razveo od supruge. Čini se da nema baš sreće u vrijeme oko Božića jer je i lani imao nesreću oko ovog datuma. Autom je sletio u kanal i zadobio teške ozljede. Bio je u komi danima i jedva se izvukao. A sad ovo - komentiraju susjedi.

Dodaju kako im je posebno žao zbog tragedije jer ubijeni Vlado ima ženu i troje male djece koji su sad ostali sami. Ispred kuće u kojoj se sve odigralo ostao je Pekarov automobil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.