Obavijesti

News

Komentari 9

Ipak se dogovorili: U Croatia Airlinesu odustali od štrajka

Ipak se dogovorili: U Croatia Airlinesu odustali od štrajka
1

Kabinsko osoblje i dio aviomehaničara u sindikatu Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA) najavili su prije nekoliko dana štrajk koji je trebao početi u utorak 8. kolovoza...

VIDEO

Štrajk u Croatia Airlinesu najavljen za 8. kolovoza neće se održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon sastanka predstavnika sindikata i Uprave Croatia Airlinesa s ministrom Olegom Butkovićem.

"Na sastanku koji je u četvrtak, 3. kolovoza održan u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a na kojem su uz ministra Olega Butkovića sudjelovali predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnici sindikata Croatia Airlinesa, postignut je dogovor. Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenika za 8. kolovoza neće održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna 2017. godine", navodi se u priopćenju.

"Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u rujnu ove godine. U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za zaposlenike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije te postizanja njene stabilnosti i održivosti", navodi se u priopćenju.

Piloti, kabinsko osoblje i dio mehaničara okupljenih u sindikatu Organizacija radnika Croatia Airlinesa zaprijetili su štrajkom od 8. kolovoza u 6 sati ujutro, jer Uprava tvrtke ne želi pregovarati o novom kolektivnom ugovoru.

Uprava Croatia Airlinesa iznijela je da bi pristajanje na zahtjeve sindikata kompaniju godišnje stajalo 50 milijuna kuna te da su primanja u Croatia Airlinesu konkurentna na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i uvjeti rada, pa nema opravdanja za štrajk u srcu turističke sezone.

Kolektivni ugovor u CA istekao je 31. prosinca prošle godine, Uprava je u studenom inicirala početak pregovora, ali oni nisu započeli sve do travnja ove godine zbog preslagivanja na sindikalnoj sceni. Čekalo se utvrđivanje reprezentativnosti novoosnovanog sindikata ORCA koji zastupa letačko i kabinsko osoblje te aviomehaničare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"