Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iran tvrdi da su srušili dron strane zemlje i započeli istragu

None Foto: Screenshot/youtube

Iranske snage srušile su u petak bespilotnu letjelicu neke strane zemlje, objavila je državna novinska agencija IRNA cirirajući iranskog dužnosnika

Srušena bespilotna letjelica sigurno pripada stranoj zemlji. Njezini su ostaci preuzeti i počela je istraga, rekao je guverner iranske južne pokrajine Kuzestan, Golamreza Šarijati. 

Dužnosnik i iranski mediji nisu otkrili je li riječ o vojnoj ili civilnoj bespilotnoj letjelici niti kojoj državi pripada.

- Srušena je iznad iranskog zračnog prostora oružjem domaće proizvodnje projektilom Mersad zemlja-zrak, prenijela je poluslužbena novinska agencija Tasim.

U lipnju je Iran srušio neimenovanu američku bespilotnu letjelicu i to iznad južnog Irana, prema objašnjenju elitne Vojske čuvara islamske revolucije, a što je Washington opovrgnuo tvrdeći da je srušena iznad međunarodnog zračnog prostora u Hormuškom tjesnacu.

Odnosi Irana i Sjedinjenih Država pogoršali su se od 2018. kada se američki predsjednik Donald Trump povukao iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom i ponovno toj zemlji nametnuo sankcije.

Komentari (3)
  • Jesu li normalni, znaju li koliko je to skupo?!

    9. 11. 2019,   11:43
  • Sad će Donny tražit nadoknadu štete.

    8. 11. 2019,   16:11
  • Pitajte mene i zaključite istragu!

    8. 11. 2019,   15:32