Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iran zaplijenio tanker: Naftu je krijumčario arapskim zemljama

Iranska revolucionarna garda (IRGC) zaplijenila je strani tanker sa 700.000 litara nafte i sedam članova posade, izvijestila je u nedjelju iranska državna televizija navodeći da je brod krijumčario naftu za arapske države.

- Pomorske snage Iranske revolucionarne garde zaplijenile su strani naftni tanker u Perzijskom zaljevu koji je krijumčario naftu za neke arapske zemlje - izvijestila je televizija.

 - Pomorske snage IRGC-a  zaplijenile su strani tanker u Perzijskom zaljevu koji je krijumčario naftu za arapske zemlje -  citirala je TV zapovjednika.

Ramezan Zirahi rekao je nadalje da je tanker "prevozio 700.000 litara goriva. Sedam članova posade tanker, koji su različitih nacionalnosti, privedeno je".

Prošli mjesec Iran je zaplijenio britanski tanker u Hormuškom tjesnacu jer je navodno prekršio pomorske propise, a nedugo zatim iranske snage zaustavile su drugi brod koji su pustili da otplovi nakon upozorenja. (ir)

Komentari (8)
  • Bravo za Iran, i nedajte da vas ameri i izrael tlaće, ako imaju oni nuklearno oružje a i vi ćete ga ubrzo stvoriti ako ga već nemate.

    4. 8. 2019,   19:07
  • Pa nije taj tanker jučer iznenada počeo krijumčariti naftu. Iran prkosi svima i na kraju nece dobro proci jer osovina Washington - Tel Aviv - Brussels ce ih srediti da se nece moci dici za narednih 100 godina. Polako samo, zapad ne želi oružani konflikt ali ima drugih metoda kako ih dovesti pred svršen čin.

    4. 8. 2019,   12:04