Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Išao Slavko u dućan: Ministar krstari sa ženom i prijateljima

None Foto: Goran Kovačić/Pixsell 10

Ministar financija novinarima je u četvrtak poručio kako neće krepati od posla, iako bi mnogi to voljeli, nego otići na godišnji. U petak je s jahtom već bio u marini Punta

Ministar financija novinarima je u četvrtak poručio kako neće krepati od posla, iako bi mnogi to voljeli, nego otići na godišnji.

U petak navečer s jahtom Ferretti 39 fly već je bio u marini Punta na otoku Krku. Tamo je došao sa suprugom Ksenijom i bliskim prijateljem Jozom Kalemom, vlasnikom lanca benzinskih postaja Europetrol. Jozo Kalem također je u društvu supruge. Opskrbio se s puno voća i povrća.

Najam jahte Ferreti u ovom tjednu košta 4500 eura, odnosno 33.000 kuna. Direktor tvrtke Cima, koja iznajmljuje plovila, je Marko Čule, sin iz prvog braka Linićeve supruge Ksenije. Unajmljeni gliser dugačak je 12,8, a širok četiri metra. Ukupne je površine 60 metara četvornih, ima dvije kupaonice, prostrani most, luksuzni salon i izoliranu kuhinju. Spada u red najkvalitetnijih na svijetu, a idealna je, kako piše u prospektu, za druženje, meditiranje i zabavu.

Kalem bio na listi poreznih dužnika

Jozo Kalem je kao vlasnik kompanije Ri-Most dugo bio na listi poreznih dužnika zbog 7,7 milijuna kuna duga. Porezna uprava teretila ga je sa 6,1 milijun kuna zbog neplaćenog poreza na promet nekretnina, 1,5 milijuna kuna PDV-a i 180.000 kuna poreza na dobit vezanih uz kamenolom u Tuonju. Kalem je s Poreznom upravom upao u spor, a kako ga više na listi dužnika nema, moguće je da je dug reprogramirao, platio ili je spor dobio. Riječki milijunaš, vlasnik nekoliko tvrtki koje se bave unosnim poslovima - za vrijeme rata trgovao je naftom, a sad posjeduje kamenolom i nekoliko tvrtki širokog spektra djelovanja. Istinski se obogatio tek nakon Račanova dolaska na vlast.

Skupa su u Dubaiju čekali Novu godinu

Kad mu je otkriven porezni dug od milijun eura, rekao je da ga može platiti za pet minuta, ali će pravdu ipak istjerivati pomoću institucija. Šira javnost za Kalema je prvi put čula kad je sa Slavkom Linićem u Dubaiju dočekao Novu godinu. U to je doba još bio sumnjičen za milijunski porezni dug, pa je izbila velika afera zbog koje su mediji prozivali Linića, no oni su tvrdili da su se u Dubaiju našli slučajno. Oba para su prespavala na jahti, a već prije 8 sati u subotu užurbano su počeli s pripremama za isplovljavanje. Našli su vremena i popiti kavu, a iz marine u Puntu otišli su već prije 10 sati.

Linić spretno poput mačke skače na brod

Ministar Linić, njegova druga supruga Ksenija, Jozo Kalem i supruga ljetuju na 60m2 površine Jahte Ferreti 39 fly. Linić je već dugo vremena veliki ljubitelj nautičkog turizma.

Komentari (370)
  • Da i malo ima morala,ne bi se naslikavao sa osobama sumnjive prošlosti i takvim dugovima, a zatvara slastičarnice sa viškom od 7 kuna u kasi..........

    4. 8. 2013,   14:38
  • On kaže da ne treba crkniti radeći.A ja neka crknem.Zahvaljujući njemu i njegovim predhodnicima more nisam vidio 20 godina.A kako stvari stoje zbog njega i Jakovine,neču uskoro ni vidjeti Jadran.

    4. 8. 2013,   14:50
  • smrad

    4. 8. 2013,   14:31