Obavijesti

News

Komentari 175

Iscurili mailovi kojima je Čačić gurao nekvalificiranog čovjeka

Iscurili mailovi kojima je Čačić gurao nekvalificiranog čovjeka
3

Mailovi su razmjenjivani između Josipa Jambrača i službenice Ministarstva gospodarstva. Jambrač je htio bio direktor Fonda, ali nije bio za to kvalificiran

VIDEO

U javnost su procurili e-mailovi iz kojih je vidljivo da je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić gurao nekvalificiranog HNS-ovca na mjesto direktora Fonda za okoliš. Također, tu su i prijedlozi Vladinih odluka pisanih "po naputku prvog potpredsjednika Vlade" za preuzimanje resora te popis želja za drugim pozicijama u državnoj službi. 

Tjednik Forum došao je u posjed e-mailove koji su razmjenjivani između nesuđena zamjenika direktora Fonda, Josipa Jambrača i službenice Čačićeva Ministarstva gospodarstva. Jambrač, koji je inače šef HNS-a Zagrebačke županije, se poziva na prethodni dogovor s Čačićem te iznosi svoje želje za angažman u javnom sektoru. 

Budući da nije kvalificiran za radno mjesto, predložio je da ga prvo imenuju na poziciju v.d. pomoćnika direktora Fonda na godinu dana, za što je imao kvalifikacije. Onda je trebao biti promijenjen Statut Fonda, da bi na kraju po novim uvjetima, koje on zadovoljava, bio raspisan novi natječaj. No, predsjednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Davor Škrlec nije htio promijeniti Status, te je na kraju dao i ostavku. 

- Tražio je da izmjenim Statut Fonda na način da se prilagode kriteriji kako bi se mogao zaposliti jedan istaknuti član HNS-a. Njegovi pritisci prvo su išli preko njegovih suradnika, a kada sam njima dao do znanja da tako nešto neću napraviti, tada me kontaktirao i gospodin Čačić osobno - ispričao je Škrlec za tjednik Globus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radimir Čačić se, piše Večernji list, u četvrtak na pitanje o prozivkama Davora Škrleca prvo pravio da ne zna tko je on, a onda poručio da Škrlec laže. Što se tiče kadroviranja rekao je da naravno da stavlja svoje ljude jer da u bitnim institucijama u javnim tvrtkama želi svoje ljude koji neće podmetati nogu.

>>> Sadržaj e-mailova možete pročitati OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.