Obavijesti

News

Komentari 138

Nepregledne kolone terorista u pustinji: Čekaju da se predaju...

Nepregledne kolone terorista u pustinji: Čekaju da se predaju...
1

Od početka godine gotovo 60 tisuća terorista, članova njihovih obitelji i drugih civila izašlo iz enklave i predalo se SDF-u, kako javlja Fox News. Sada se uglavnom nalaze u improviziranim logorima

VIDEO

Sirijske snage uz potporu SAD-a u četvrtak su čistile posljednju enklavu koju su držali borci Islamske države i kažu da će poraz te džihadističke skupine biti proglašen čim se dovrši potraga za skrivenim minama i pretraživanje džihadističkih džepova.

- Naše snage i dalje provode operacije češljanja i potrage i čim završe proglasit ćemo oslobođenje - rekao je Mustafa Bali, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga (SDF). 

Od početka godine gotovo 60 tisuća terorista, članova njihovih obitelji i drugih civila izašlo iz enklave i predalo se SDF-u, kako javlja Fox News. Sada se uglavnom nalaze u improviziranim logorima u pustinji, dok SDF i koalicija ne nađu trajno rješenje za njih.

Snimka koja se ovih dana pojavila prikazuje razmjere ove masovne predaje džihadista. Na njoj se vidi nepregledna kolona ljudi u pustinji, u odrpanoj odjeći, lica prekrivenih maramama, kako stoje ili sjede jedan ispred drugoga dok čekaju da ih borci koji su ih zarobili otpreme u logor.

Objavio ju je sirijski novinar Mohamed Hasan. 

- Najdulja kolona pripadnika ISIL-a različitih nacionalnosti predala se Sirijskim demokratskim snagama - napisao je u objavi na Twitteru.

SDF je u međuvremenu zatražio od SAD-a pomoć u uspostavi posebnog suda koji bi ovim teroristima sudio u Siriji, na teritoriju koji drže ove snage.

Otišao je u rat protiv ISIS-a pa se već 2 godine nije vratio kući
Otišao je u rat protiv ISIS-a pa se već 2 godine nije vratio kući

Kurdski portal Hawar u četvrtak je javio da je SDF 'oslobodio čitav Baguz od plaćenika ISIL-a' te da je kampanja 'završila porazom' zloglasne terorističke organizacije, no SDF-ovi dužnosnici odmah su demantirali ovaj izvještaj i potvrdili da su borbene operacije i dalje u tijeku.

'Nije mi jasno što se dogodilo. Činilo se da dobro surađujemo'
'Nije mi jasno što se dogodilo. Činilo se da dobro surađujemo'

- Češljanje (terena) nastavlja se u kampu Baguz i nema istine (u izvještaju) o potpunom oslobođenju sela - priopćio je glasnogovornik SDF-a, kako prenosi Daily Mail.

Fox News također javlja da je Baguz oslobođen, pozivajući se na izvore s terena. Američki predsjednik Donald Trump i sam se oglasio o ovom pitanju u srijedu, najavljujući da će ISIL pasti do kraja tog dana. Pritom je pokazao novinarima dvije karte Sirije, jednu koja pokazuje područja pod kontrolom Islamske države kada je on izabran 2016. i kako to izgleda danas.

Pobjedu nad IS-om će objaviti nakon što pretraže enklavu
Pobjedu nad IS-om će objaviti nakon što pretraže enklavu

- Kada sam preuzeo, bio je to kaos - rekao je Trump pokazujući crvena područja pod nadzorom ISIL-a. 

- Sada, na donjoj... nema crvene. Zapravo, postoji mala točka koja će nestati do večeras. Tako da je ISIL crveno ovdje, a donja je kako to izgleda danas - rekao je u srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...