Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Iskočio sam iz kabine u zadnji tren prije no što je naišao vlak'

None Foto: čitatelj 24sata 3

Na pružnom prijelazu u Budrovcima, nedaleko od Đakova, u ponedjeljak oko 12 sati vlak je udario u kamion koji je 'zapeo' na pruzi. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen u ovoj nesreći

Preko tog prijelaza prešao sam bez problema nebrojeno puta i u ponedjeljak nešto prije 12 sati je trebalo biti tako. Kada sam kamionom prilazio upitao sam svoga suvozača (24) dolazi li vlak s desne strane, jer nisam mogao dobro vidjeti prugu od njega, a i iz zbog toga što pruga u odnosu na cestu iz smjera Strizivojne dolazi pod oštrim kutom.

Foto: Franjo Lepan/24sata

On mi je dvaput odgovorio da mogu prijeći prugu, usporio sam prije prelaska, skoro da sam stao i kada sam ga treći puta pitao je li prijelaz siguran, on mi je rekao da nailazi vlak. Vidio sam vlak kako ide ravno na nas, pokušao sam vožnjom unatrag vratiti kamion, ali nije išlo, u zadnji tren sam mu viknuo da iskače iz kabine kamiona, što sam učinio i sam, i u tom trenutku je vlak udario u kamion.

NA PRUŽNOM PRIJELAZU U Budrovcima vlak naletio na kamion, ozlijeđen je kondukter

Tegljač je u potpunosti uništen, a pitam se i što bi s nama dvojicom da smo ostali u kabini, rekao nam je I.Č. iz Piškorevaca kojemu je obiteljska kuća kilometar od mjesta nesreće.

- Njegovi prijatelji su ga odmah nazvali kada su čuli za nesreću koju je doživio. Ponudili su mu svoje kamione da radi s njima dok ne kupi novi, bitno je da se on meni vratio živ i zdrav - rekla je majka prijevoznika.

Mladi čovjek je još u šoku, dan nakon nesreće nije bio spreman da stane pred kameru.

Foto: Franjo Lepan/24sata

- Kriv sam i ja ću snositi posljedice, ne znam što je bilo mome suvozaču da je tako pogriješio, no, i meni je to škola da se više nikada ne pouzdam u nešto dok ne vidim svojim očima - rekao je vozač.

Pružni prijelaz u Budrovcima, nedaleko Đakova crna točka je točka na toj pruzi, mještani toga i okolnih sela kažu da to nije prva nesreća koja se dogodila na tom prijelazu, na svu sreću bez tragičnih posljedica.

Posljednja veća nesreća dogodila se u studenom 2012. godine kada je međunarodni vlak Sarajevo - Budimpešta naletio na kamion mikser koji je prelazio preko pruge. U nesreći je ozlijeđeno 15 putnika iz vlaka. 

- Željezničko-cestovni prijelaz u Budrovcima planira se osuvremeniti uređajem sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima. U tijeku je izrada projektnog zadatka te se nakon postupka javne nabave kreće u izradu projektne dokumentacije. Kompletna dokumentacija nužna za pokretanje radova trebala biti završena do kraja ove godine - rekli su u HŽ-u.

 

Komentari (68)
  • sad će to 200 business managera hrvatskih željeznica popraviti pružni prijelaz u budrovcima

    13. 3. 2018,   20:17
  • sudarit se s vlakom koji vozi relaciju osijek-strizivojna je ravna sudaru dva aviona u letu! vozac bi trebao ostat bez dozvole! nekad su kamiondzije bili profesionalci i sigurni u prometu!

    13. 3. 2018,   21:07
  • Kamion je u potpunosti unisten! Ocito niste vidjeli sta znaci potpuno unisten

    13. 3. 2018,   20:29