Obavijesti

News

Komentari 621

'Iskorištavaju djecu kako bi sablaznili, šokirali i prestrašili'

'Iskorištavaju djecu kako bi sablaznili, šokirali i prestrašili'
1

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić prozvala je inicijativu 'Ne dirajte djecu'. Kaže da letak inicijative šokira i zabrinjava jer svojim sadržajem obmanjuje javnost

VIDEO

Ne iskorištavajte djecu kako biste obmanjivali javnost! Pustite državu da ispuni svoju zadaću i osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj, poručila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić inicijativi "Ne dirajte djecu". Letak inicijative je, podsjetimo, izazvao brojne pritužbe roditelja i građana. 

Pravobraniteljica smatra da letak šokira i zabrinjava jer svojim sadržajem obmanjuje javnost budući da ispod naslova 'Što donosi spolni odgoj koji nam nameću vlasti u RH?' navodi sadržaje kojih uopće nema u hrvatskom kurikulumu zdravstvenog odgoja, a tek se na kraju teksta tvrdi da je riječ o dijelovima programa koji se navodno primjenjuje u Njemačkoj.

- Zatim se, posve neprimjereno, školski spolni odgoj dovodi u vezu s istraživanjima Alfreda Kinseya iz kojeg se izvan konteksta navode dijelovi, i to s namjerom da se ljude sablazni, šokira i prestraši - kaže pravobraniteljica. 

- Inicijative koje u prvi plan stavljaju isključivo pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece, predstavljaju i opasnost za djecu jer inzistiraju na 'ružičastoj' predodžbi stvarnosti, u kojoj su sve obitelji kvalitetne i dobre, u kojoj su djeca uvijek i bez iznimke zaštićena u obitelji i institucijama. Nažalost, nisu - kaže pravobraniteljica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 621
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.