Obavijesti

News

Komentari 28

Iskupljenje u Berlinu: Četiri robijaša 'zbrisala' iz zatvora

Iskupljenje u Berlinu: Četiri robijaša 'zbrisala' iz zatvora
6

Zatvorenici su pobjegli u četvrtak u 8.49 sati, a sve je trajalo tri minute. Bijeg su stražari primijetili tek u 9.30 sati. Sa sobom su imali čekić i brusilicu koje su koristili prilikom bijega

VIDEO

Nekoliko metara od porte i ispred nadzornih kamera koje su ih snimale, četvorica zatvorenika pobjegli su u četvrtak ujutro iz zatvora u Berlinu.

Oko 6.30 sati četvorica su s još 13 zatvorenika otišla na posao u autoradionicu zatvora. Zatvorenici su za posao dobili čekić i brusilicu. Stražari nisu primijetili kada su četvorica pobjegla u kotlovnicu. Provalili su vrata koja su vodila u prostoriju do radionice. 

- Uz pomoć čekića i brusilice provalili su kroz otvor za zrak na vanjskom zidu. Izašli su kroz rupu veliku 70 puta 30 centimetara i otpuzali ispod bodljikave žice na slobodu - rekao je Uwe Meyer-Odewald (57), voditelj kaznionice.

Pobjegli su u 8.49 sati, a sve je trajalo tri minute. Bijeg su stražari primijetili tek u 9.30 sati.

Pobjegli su - mladić (27) koji je kaznu trebao služiti do 2020. godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, zatvorenik (30) koji je provalio u stan i trebao je 2018. biti pušten, Nijemac (38) koji je trebao izaći u rujnu 2018., a u zatvoru je bio zbog krađe.

Pobjegao je i Nijemac (25) koji je u zatvoru trebao služiti kaznu do rujna 2018. godine zbog razbojništva.

Bild piše da ovo nije prvi skandal u tom zatvoru. Prije dvije godine pobjegao im je zatvorenik (18). Iste godine nožem je napadnuta službenica.

Dvije godine ranije četvorica su mučili druge zatvorenike, stavljali im ruke u kipuću vodu, prijetili im silovanjem. 2007. godine netko je preko zida zatvora bacio drogu koju su zatvorenici uspješno "upecali" bez da su čuvari primijetili. 

Pobjegao im je i peti

Samo 14 sati nakon što su iz spomenutog zatvora pobjegla četvorica, čuvari su primijetili da nedostaje još jedan zatvorenik. Bild piše da je Nijemac iz zatvora odlazio na posao te da se navečer morao vraćati. No u četvrtak navečer nije došao. Traže ga, kao i preostalu četvoricu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a