Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iskustvo zlata vrijedi: Studenti upoznali buduće poslodavce

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 13

Četrnaest studenata s invaliditetom i mladih slabijeg imovinskog statusa je u sklopu završne svečanosti projekta "Iskustvo zlata vrijedi" u organizaciji Poslovnog dnevnika upoznalo svoje buduće poslodavce

Četrnaest studenata s invaliditetom i mladih slabijeg imovinskog statusa u četvrtak je u sklopu završne svečanosti projekta "Iskustvo zlata vrijedi" u organizaciji Poslovnog dnevnika upoznalo svoje buduće poslodavce iz renomiranih hrvatskih kompanija kod kojih će odraditi studentske prakse.

- Nastojimo povezati djelatnosti institucija te javnog i privatnog sektora kako bismo zajedničkim snagama razbili stereotipe i predrasude koje su u našem društvu zastupljene - poručila je Diana Topčić - Rosenberg, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih i predstavnica pokrovitelja projekta. 

Tako je u sklopu projekta Iskustvo zlata vrijedi Dukat svoja vrata otvorio studentici Agronomskog fakulteta Valentini Škreblin, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prilike za stjecanje novih vještina pružio je studentima Mateju Antoloviću i  Juliji Križanac.

U AD Plastiku praksu će obavljati studentica cestovnog prometa Bojana Đebro, dok u Atlantic grupu na praksu ide Fran Raknić, student Tehničkog veleučilišta. Bauerfeindov je radni kolektiv obogaćen studenticom Ekonomskog fakulteta Kristinu Ivić, a INA-in studenticom s istog fakulteta Larom Dabić. Metro je pozvao Zrinku Filipić i Adrijanu Bakula, a za studenta Pravnog fakulteta Tomislava Ditrih mjesta je našla kompanija Nestle. U PBZ Croatia Osiguranju praksu će obavljati studentica Informacijskih tehnologija Martina Petrovečki, dok u Zagrebačku pivovaru ide student Tehničkog veleučilišta Antonio Smiljanić. Hrvatska lutrija na praksu je primila Tomislava Ljubiću, studenta Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Bernarda Blagajčevića s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Studentica grafičkog dizajna Ana Lešić praksu će odraditi u Školskoj knjizi. 

Komentiraj, znaš da želiš!