Obavijesti

News

Komentari 286

'Nisam udario suprugu, i dalje ću obnašati dužnost župana'

'Nisam udario suprugu, i dalje ću obnašati dužnost župana'
2

Mara Tomašević je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza. Kaže da joj je udario nekoliko šamara, davio i gurnuo na radijator

VIDEO

Nakon više od 24 sata šutnje oglasio se Alojz Tomašević. U priopćenju je priznao kako postoje razmirice između njega i žene, no da su one bile isključivo verbalnog karaktera. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pokretanje videa...

03:23

Poštovani,

u protekla dva dana o meni i o problema u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije, te se ovim putem želim očitovati o svemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano.

Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika.

Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima. 

Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji.

Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim putem.

Pokretanje videa...

mara tomašević 01:03

Tomašević je bio glavni razredni zabavljač

Alojz Tomašević, HDZ-ov župan koji je pretukao suprugu i završio na policiji, prije dvije godine je slavio 35. obljetnicu mature. Njegovi bivši kolege tada su rekli da je bio glavni razredni zabavljač. Naime, 034portal.hr je prije dvije godine u lipnju objavio kako su se pred gimnazijom u Požegi okupili bivši učenici.

Slavili su obljetnicu, a među njima je bio i razred ugostitelja, zanimanje konobari i kuhari.

- Mi smo generacija rođena 1961. godine. Bilo nas je 15 konobara i 15 kuhara. Išli smo zajedno u razred, osim stručnih predmeta koje smo slušali odvojeno. U to se vrijeme išlo na zabave, čak smo i sami kao razred organizirali jednu i zarađeni novac potrošili na završnu večer - rekao je tada Drago Šarić.

Prisjetio se kako je Tomašević bio najveći zabavljač u razredu i da je bio jako društven.

- Volio je pjevati i bio je jako otvoren, baš kao i danas - rekao je Šarić. 

Upravo je to bilo presudno za veliku razrednu ljubav između župana i njegove supruge Marije koja je na kraju završila brakom. 

- To je ljubav iz srednje škole. Iako smo bili školske kolege od prvog razreda, ljubav se rodila tek u trećem. Bio je veliki šaljivdžija i predvodnik, meni je čak pokazivao matematiku – prepričava Marija Tomašević.

- Uvijek sam nastojao biti dio tima i to smo i bili. Matematiku sam volio pa sam i drugima davao instrukcije. Neki mi otkad sam župan daju primjedbe i ja volim što je tako jer uvijek ću prihvatiti svaki prijedlog i nastojati ga riješiti. Ponosan sam što su danas ovdje obrtnička zanimanja jer završiti u današnje vrijeme zanat je čast. Otvorena su vam vrata u svijet i ponosan sam što su moji prijatelji upravo takve osobe - rekao je tada Alojz Tomašević. 

'Opalio mi je nekoliko šamara i počeo daviti'

Podsjetimo, Mara Tomašević je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Rekla je da je suprug došao kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga je ona upitala: ‘Je l' te to ona zove?’ 

- Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće - rekla je. Nakon što se pribrala, dodaje, obukla se, sišla dolje i rekla mu da ide na policiju.
- Na to je on opsovao i rekao: ‘Idi!' - tvrdi Mara Tomašević. 

'Dva puta sam pisala premijeru'

Rekla je da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji. 

- Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana - kazala je Tomašević.

Plenković: 'Žao mi je što nisam ranije vidio mail...'

Andrej Plenković komentirao je navode Mare Tomašević da mu je u dva navrata pisala o nasilnom ponašanju svoga supruga, požeškog župana Alojza Tomaševića.

- Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, on je u šumi tih mailova bio od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran. Bio sam iznenađen da je ona meni pisala, ja gospođu ne poznajem, ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno - rekao je Plenković.

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-sastali su se u utorak, a na sastanku je zaključeno kako će se raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a