Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ispada da su sudstvu ozbiljniji prijestup grafiti nego pedofilija'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pernar je ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu. Pozvao je nadležne institucije da se pozabave tim problemima

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ocijenio je u četvrtak u Saboru skandaloznim sudsku presudu katoličkom svećeniku koji je za silovanje dječaka kažnjen radom za opće dobro.

"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prijestup dva grafita nego višestruko silovanje djeteta", kazao je Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastpnika i ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu.

"Crkva očito ima sustavnu politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno pravobraniteljicu za djecu da se pozabave tim problemima.

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan.

Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, unatoč činjenici da je silovao 15-godišnjeg dječaka, izvijesito je Glas Slavonije.

Komentari (135)
  • Pravda i pravosuđe je u Hr rastezljiv pojam....ako si adezejac i poltron Beskorisne Kraljice ili Anemičnog Dezertera, onda možeš gaziti ljude na cesti ili ih prepiliti na moru, poput onog leša u ljudskom obliku, Horvatinčića....ako si nebitna stoka sitnog zuba poput one babe u Slavoniji koja je prešla cestu van pješačkog prijelaza, snage reda te bacaju na cestu, vežu lisičinama i po hitnom postupku dobiješ presudu...zato za stoku sitnog zuba imam riješenje....obavezno opet glasajte za osuđenu kriminalnu organizaciju, ali obavezno prilikom glasanja slikajte listić i čuvajte tu fotku bolje od osobne iskaznice...kad zaglibite pred pravosuđem, vadite van tu sliku i slobodni ste ko ptica.....imamo Rvackuuuuu....imamoooooo precjednicuuuu....

    28. 9. 2017,   16:48
  • Glasujem za Pernara

    28. 9. 2017,   17:17
  • I ja se slazem da bi registar pedofila trebao biti javan.I obavezno,puno stroze kazne,a ne ove sprdacine tipa rad za opce dobro!Sramota!

    28. 9. 2017,   17:11