Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispala djedu iz ruku na kruzeru i poginula: Tijelo odlazi u SAD

None Foto:

Mala Chloe Weingard imala je tek godinu i pol dana. Djed Salvatore Anello bio je s njom u prostoru uređenom za djecu, primio ju u ruke i zatim su zajedno gledali kroz prozor

Djed koji je ispustio svoju unuku iz ruku na velikom kruzeru, nakon čega je ona pala s 11. kata i preminula na mjestu, vratio se u petak u SAD. Iako je trebao dati svoju izjavu istražiteljima iz Portorika, gdje se nesreća i dogodila kada se kruzer usidrio, on to nije napravio. 

Mala Chloe Weingard imala je tek godinu i pol dana. Djed Salvatore Anello bio je s njom u prostoru uređenom za djecu, primio ju u ruke i zatim su zajedno gledali kroz prozor. Kako je rekao istražiteljima ranije, mislio je da je prozor zatvoren. Chloe je voljela lupati po prozoru, kao što bi to radila na utakmicama hokeja kada bi njezin brat igrao. No, prozor je bio otvoren i malena je samo ispala iz njegovih ruku na palubu.  

Nisu htjeli gledati snimku 

Djed bi se i dalje mogao suočiti s optužbama za ubojstvo ili zanemarivanje. Iako je trebao dati izjavu istražiteljima, njegov odvjetnik je preporučio da ne govori ništa te da se vrati u SAD. Tako je i napravio. Vlasti Portorika nisu izdale nalog za uhićenjem, a pravno nije bilo nikakvog razloga da obitelj zadržava tamo. Anello i njegova žena Patricia rano ujutro u petak su odletjeli za Indianu. 

Roditelji preminule Chloe Alan (40) i Kimberly (36) vraćaju se u SAD drugim letom. Tijelo svoje kćeri prevest će također u Indianu. Ni oni nisu htjeli davati izjave oko nesreće obzirom da su u tom trenutku bili na drugom kraju broda. Policija im je ponudila da pogledaju snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi pad njihove kćeri, no odbili su i to, piše Daily Mail. 

- Roditelji su rekli da nisu vidjeli ni čuli ništa jer tamo nisu ni bili. Rekli su da će surađivati u istrazi, ali ne trenutno - rekao je njihov odvjetnik Michael Winkleman. 

Chloeino tijelo vratit će natrag u SAD 

- Srećom, odvjetnici koje su tamo angažirali su jako dobri i uspjeli su već dogovoriti da se Chloe vrati doma te da ih se pusti na miru nekoliko tjedana kako bi žalovali - rekao je Winkleman. Komentirao je i da je djed Anello surađivao s policijom, no zbog jezične barijere nije mogao puno toga razumjeti niti reći. Iako roditelji djevojčice nisu ništa htjeli komentirati, Winkelman je uvjeren kako djed nipošto nije htio nauditi unuci. 

Odvjetnik ističe da ako se već mora uperiti prst u nekoga, onda je to prijevoznik Royal Caribbean koji je imao otvoren prozor u prostoru u kojem se djeca igraju i da nije bilo nikakvog upozorenja. 

Može biti nesreća, nemar ili čak ubojstvo 

Obzirom da istraga još uvijek traje, načelnik Jose Sanchez ističe da "postoje razne mogućnosti" te da nisu isključili ni da se radi o ubojstvu ili nesreći ili nemaru. 

- Još skupljamo informacije, ispitujemo svjedoke i analiziramo dokaze. Ništa još nismo otpisali - rekao je Sanchez. 

Komentari (5)
  • Trenutak nepaznje i ode jos jedan mladi zivot. :( kako mozes misliti da je prozor otvoren a stojis 10cm od njega??ne vjerujem kako ljudi ne shvacaju da djeca nisu igracke.ne mozes ju zaboraviti, potrgati i zamjeniti!!

    12. 7. 2019,   13:59
  • ne drži mi ta priča baš vodu

    12. 7. 2019,   15:18
  • Ovi su svi umjesani ,i dida i roditelji..jos ako imaju u sad-u masno zivotno osiguranje za malu..uzas.

    12. 7. 2019,   16:18