Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispisivao je datum 29. 11. na zgrade policije i poglavarstva

None Foto: čitatelj 24sata 2

Mladić je usred bijela dana na zidove ispisivao datum 29.11., dan na koji se u bivšoj Jugoslaviji slavio Dan Republike. Uhvatili su ga prolaznici. Policija ga je identificirala i sve istražuje

Šokirani građani su u petak iza podneva uočili mladića u plavoj trenerci kako plavim sprejem za grafite mahnito ispisuje datum 29.11. po fasadama zgrada u centru Vinkovaca.

Kako doznajemo od očevidaca, stradale su skoro sve fasade u tom dijelu grada, od ugostiteljskih objekata, trgovina, uključujući i zgradu Gradskog poglavarstva pa čak i policije. Slučajni prolaznici su ga pokušavali urazumiti na što je on samo odmahivao rukom u naumu da provede svoj plan do kraja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na kraju ga je skupina prolaznika svladala te su pričekali dolazak policije. U vinkovačkoj policiji potvrdili su nam ovaj incident. Rekli su nam da su identificirali mladića koji je 'u postupku uhićenja'.   

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao nam je da mu nije jasan motiv mladićevog postupka, ali se nada da će kazneno odgovarati za to. 

- Ne znam zašto je to učinio, čuo sam da je bio s prijateljem u kafiću prije toga te konzumirao alkohol. Iako, vjerojatno znate što se obilježavalo 29.11., ali mislim da je on premlad da se toga sjeća - rekao je Bosančić. 

Na taj dan u bivšoj SFRJ slavio se državni praznik poznat kao Dan Republike. 

Tema: Hrvatska

Komentari (78)
  • Nadam se da će morati od svoje love platiti popravak svih fasada koje je uništio!

    29. 11. 2019,   17:12
  • Ko ce taj datum pisati i spominjati nego Yugonostalgicar.😂😂😂😂😂

    29. 11. 2019,   18:55
  • Molim sve koji ga podrzavaju(a vidim da takvih pacijenata ima podosta na ovom portalu...) da mi jave adrese svojih zgrada i posebno kuca, pa da im ja osobno ukrasim fasade s istim sadrzajem. Pa ako podrzavate unistavanje fasada, daj da i vama to napravimo. Pa kad iz pricuve i vi platite bojanje zidova, doci cete malo pameti. Stop saranju fasada bilo cime, bilo kakvim porukama i slikama!

    29. 11. 2019,   18:58