Obavijesti

News

Komentari 31

Ispitali su menadžere Uljanika: Trojica će se braniti sa slobode

Ispitali su menadžere Uljanika: Trojica će se braniti sa slobode
1

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci u srijedu je ispitalo svih 12 uhićenika u akciji Uljanik od kojih je za devetoricu osumnjičenih predloženo određivanje istražnog zatvora

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci u srijedu je ispitalo svih 12 uhićenika te je nakon ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv devetero uhićenika, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a protiv petorice od njih devet i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, izjavila je u srijedu glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Tea Radovani.

Kako je rekla, za trojicu nije predložen istražni zatvor jer nema osnove za određivanje i oni izlaze iz pritvora. Dodala je kako će daljnje državnoodvjetničke odluke biti objavljene na internetskim stranicama.

'Predsjednica je obećala da će pričati s premijerom o ovome'
'Predsjednica je obećala da će pričati s premijerom o ovome'

Radovani je još rekla i da je ŽDO u Rijeci zaprimio kaznenu prijavu policijskog USKOK-a protiv 12 hrvatskih državljana zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela iz područja gospodarstva i to kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te jednog kaznenog djela subvencijske prijevare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule u razdoblju od siječnja 2010. do listopada 2017., na štetu Uljanika i 3. maja te državnog proračuna, rekla je Radovani.

Kako se doznaje na Županijskom sudu u Rijeci, osumnjičene će sutra saslušati istražni sudac, kada će odlučiti i o pritvoru.

Maras: HDZ treba ispriku da Uljanik i 3. maj pošalje u stečaj
Maras: HDZ treba ispriku da Uljanik i 3. maj pošalje u stečaj

U akciji Uljanik su privedeni bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić. Osumnjičeni su za kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna. Materijalna šteta procjenjuje na više od 1,2 milijarde kuna.

'Vlada blizu odluke za Uljanik, ali ne očekujem ju u četvrtak'
'Vlada blizu odluke za Uljanik, ali ne očekujem ju u četvrtak'

Od svih 12 osumnjičenika, koji su danas ispitani, veći dio se branio šutnjom dok je manji dio iznosio obranu. Tijekom jutra na ispitivanje su dovedeni bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave 3. maja Zdravko Pliško, bivši član Uprave Uljanika te sadašnji član Uprave Brodogradilišta Uljanik i predsjednik Nadzornog odbora Veljko Grbac, bivši direktor i član Uprave Brodogradilišta Uljanik Silvan Kranjc i bivši predsjednik Uprave Uljanika Anton Brajković, bivši predsjednik Uprave 3. maja Domagoj Klarić i prokurist Uljanik plovidbe Darko Šorc te predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan. Nešto kasnije ispitani su i Dragutin Pavletić, Eduard Milovan, Elvis Pahljina i Marinko Brgić.

Branitelj Antuna Brajkovića odvjetnik Goran Marjanović rekao je da je Brajković iznosio obranu, da će se u daljnjem postupku aktivno braniti te da je naveo da je sve što je radio, radio na dobrobit Uljanika.

'Spalionica novca': Država je Uljaniku dala 16,3 milijarde kn
'Spalionica novca': Država je Uljaniku  dala 16,3 milijarde kn

Odvjetnik Pavle Peršić, branitelj Eduarda Milovana rekao je  kako je on iznio kratku obranu, da je osporio bilo kakvo nezakonito postupanje.

Branitelj Elvisa Pahljine odvjetnik Goran Veljović naveo je da obranu danas nisu iznosili i da se Pahljina branio šutnjom. Naglasio je da nisu imali dovoljno vremena za valjanu pripremu, da je spis na koji su se trebali očitovati složen te da očekuje da će Pahljina biti pušten na slobodu.

Braniteljica Dragutina Pavletića  Marija Budimir rekla je da je njezin branjenik u cijelosti iznosio obranu, da nema što skrivati i ne smatra se krivim.

Policija objavila detalje istrage u akciji Uljanik: Osnovali stožer
Policija objavila detalje istrage u akciji Uljanik: Osnovali stožer

Policija ih je uhitila i sumnjiči ih za kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna. Materijalna šteta procjenjuje na više od 1,2 milijarde kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji