Obavijesti

News

Komentari 91

Ispituju Gazdine optužbe: Sad je i Ramljak na udaru DORH-a

Ispituju Gazdine optužbe: Sad je i Ramljak na udaru DORH-a
1

U posljednjoj prijavi Ivica Todorić optužuje Antu Ramljaka da je lažno prikazao gubitke nakon revizije. Gazda je objavio da će prijaviti u Londonu i revizorsku kuću PWC

VIDEO

Ivica Todorić ne želi doći u Hrvatsku na ispitivanje istražiteljima jer tvrdi da nisu neovisni, ali istodobno isti taj DORH zasipa kaznenim prijavama protiv Ante Ramljaka.

Prošli tjedan je preko svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, Todorić u Hrvatskoj podnio i treću kaznenu prijavu protiv izvanrednog povjerenika koji taj posao obavlja dok Vlada ne nađe novog čovjeka.

- Nadležno državno odvjetništvo poduzima potrebne radnje radi provjere navoda iz prijave - odgovorilo je Zagrebačko državno odvjetništvo televiziji N1, ali uz ogradu da ne mogu iznositi pojedinosti.

Todorić je s prijavama počeo jesenas. U prvoj navodi da je Ante Ramljak s potpredsjednicom Martinom Dalić i fondom Knighthead dio kriminalne skupine koja će izvući novac iz Agrokora. Povod je kredit od 1,06 milijardi eura koje je Ramljak uzeo. Todorić navodi da je kredit štetan, unaprijed je dogovoreno da će se Knightheadu isplatiti i dio starog duga koji su kupili ispod cijene.

Zatim je Ramljaka dodatno prijavio i za pogodovanje svojoj bivšoj tvrtki Texo menagment jer im je osigurao posao savjetnika u kojem zarađuju milijun kuna mjesečno. Zbog toga je inače Ramljak i podnio ostavku.

U posljednjoj Todorić optužuje Ramljaka da je lažno prikazao gubitke nakon revizije. Gazda je objavio da će prijaviti u Londonu i revizorsku kuću PWC.

Ante Ramljak nije želio komentirati niti ovu posljednju prijavu.

- Od Državnog odvjetništva se i očekuje da sve ispita. Todorić se služi pisanjem neutemeljenih kaznenih prijava baš kako bi se zaboravilo da je on pod istragom i u bijegu - kaže nam jedan Ramljakov suradnik.

Istražitelji inače od jesenas terete Todorića da je iz Agrokora izvukao 1,4 milijardi kuna za sebe, obitelj i svoje inozemne tvrtke. Todorić je umjesto u pritvoru završio u Londonu i ne želi odgovarati istražiteljima. Ante Ramljak je dodatno podnio u listopadu kaznenu prijavu koja ima 36 priloga na stotine stranica. Tada je završila revizija poslovanja pod Gazdom Todorićem. Šteta za koju je prijavljen je oko 2,5 milijardi kuna.

U tančini je opisano kako su se preko računa iz Agrokora pokrivali privatni troškovi obitelji, kako je uzimao stotine milijuna kuna pozajmica od Agrokora koje nije vratio, te na kraju je opisano kako je isplaćivao dobit namještajući poslovne knjige.

Uz kaznene prijave, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je za N1 rekao i da vjeruje da će do ljeta, sud donijeti odluku o tome je li Lex Agrokor protuustavan ili ne. Todorić je tužio Vladu i Europskoj komisiji.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi