Obavijesti

News

Komentari 393

Isplate dnevnica Milanovićevim savjetnicima istražuje i DORH

Isplate dnevnica Milanovićevim savjetnicima istražuje i DORH
1

Revizijom su otkrivene sumnjive isplate iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu - za inozemne dnevnice

VIDEO

Vlada je od Ureda za opće poslove (UZOP) zatražila informacije vezane uz slučaj isplate dnevnica trojici savjetnika u Vladi Zorana Milanovića, potvrdili su u nedjelju Hini iz Banskih dvora, a iz DORH-a da se bave izvješćem Državne revizije vezano za rad Vlade u 2015. i nezakonitu isplatu dnevnica.

"Nadležno državno odvjetništvo će razmotriti nalaz Državne revizije i poduzeti zakonom propisane radnje, kao i u svim slučajevima kada je riječ o nalazima Državne revizije", izvijestila je za Hinu glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

Revizijom su otkrivene sumnjive isplate iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu - za inozemne dnevnice, u ukupnom iznosu od 307.785 kuna

Banski dvori kažu da su od UZOP-a zatražili informaciju o tome što se događalo po pitanju spornih dnevnica iz 2015. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tada je predstojnik Ureda premijera bio Tomislav Saucha i prema analizi Revizije, njegovo je ime potpisano na zahtjevima za isplatu dnevnica.

Saucha je za HTV u subotu kazao da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. Smatra da je riječ o "gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu" te je najavio da će sve prijaviti Državnome odvjetništvu (DORH).

Isto je u subotu najavio i Budak, koji je bio Milanovićev posebni savjetnik za znanost, a koji tvrdi da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu.

Nalaz Državne revizije, smatra Budak, upućuje na to da je netko krivotvorio njegov potpis kako bi si mogao isplatiti inkriminirani iznos od najmanje 160 inozemnih dnevnica koje se u 2015. godini vode na njegovo ime. Zbog toga je najavio da će DORH-u podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja. 

Žurnu istragu DORH-a o slučaju spornih dnevnica u nedjelju je zatražio i SDP koji drži da se tu radi o krivotvorenju i prijevari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1