Obavijesti

News

Komentari 116

Ispovijest radnika na kruzeru: 'Ovdje se svi sa svima seksaju'

Ispovijest radnika na kruzeru: 'Ovdje se svi sa svima seksaju'
1

Rad na kruzerima zna biti težak i slabo plaćen, a da je tako posvjedočio je bivši djelatnik pod imenom Blake. Šest godina radio je u casinu na dva broda od kojih je jedan bio luksuzni...

VIDEO

Rad na kruzerima zna biti težak i slabo plaćen, a da je tako posvjedočio je bivši djelatnik pod imenom Blake. Šest godina radio je u casinu na dva broda od kojih je jedan bio luksuzni. Skučene sobe, male plaće i razuzdano ponašanje posade stvari su koje najbolje opisuju uvjete na kruzerima.

'Nema vjernosti, svi spavaju sa svima'

- Kad je o posadi riječ, svi bi se seksali sa svima i nitko nikome nije bio vjeran - rekao je Blake i nastavio: 'Sjećam se jednog para koji se trebao vjenčati. Muškarcu je ugovor za rad istekao mjesec dana prije nego njegovoj djevojci. On je krenuo kući u Urugvaj gdje ju je čekao, a ona je bila s drugim muškarcem prije nego je njegov avion sletio'.

Njegova plaća na brodu bila je 950 dolara mjesečno (oko 6300 kuna), ali za svaku napojnicu odbijalo bi mu se od tog iznosa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najgore od svega je što sam poznavao neke ljude koji su zarađivali samo 200 dolara mjesečno (oko 1300 kuna).

Sobu od 4 kvadrata dijelio s cimerom

Još jedna stvar koja mu je posebno smetala je vrlo skučen životni prostor. Sobu od četiri kvadrata dijelio je s cimerom.

Blake nije jedini koji se požalio na loše radne uvjete na kruzerima. Učinio je to i Amerikanac Brian David Burns objavivši knjigu "Cruise Confidential" u kojoj govori o tome kako je uistinu raditi na brodu, piše Daily Mail

'Radnici nemaju prava, rade bez prestanka, poput robova'

- Radi se bez prestanka, poput robova. Radnici nemaju prava, kao konobar radio sam više od 100 sati tjedno i to 15 tjedana bez prestanka. Plaća nije u skladu s rojem odrađenih sati - napisao je Burns dodavši da se gotovo nijednu noć nije uspio naspavati i da zbog nedostatka sna radnici često izgledaju poput zombija.

Međunarodno udruženje vlasnika kruzera odbacilo je Burnsove optužbe objasnivši kako im je briga o radnicima i njihova motivacija na prvom mjestu i da su radni uvjeti u skladu sa svjetskim i europskim standardima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a