Obavijesti

News

Komentari 23

Ispovijed timaritelja zoo-a: Najviše se bojimo ženke noja

Ispovijed timaritelja zoo-a: Najviše se bojimo ženke noja
1

Vukovi znaju brojiti, a lemuri nam vole lizati uši. Najzabavniji su majmuni jer se javljaju na mobitel, a znaju nas i popiškiti, pričaju timaritelji koji rade u ZOO vrtovima

VIDEO

Timaritelj je opasno zanimanje. U zagrebačkom ZOO-u taj posao radi 45 ljudi. Jedan od njih je Ivan Šarić (30).

- Radim već pet godina i dosad me nije ozljedila nijedna životinja. U posao su me uvodili stariji kolege. Morao sam doznati čega se životinje boje i zašto napadaju. Nisam ih gledao u oči dok god nisam zadobio povjerenje - govori Ivan. 

Svaki dan ulazi vukovima koji mu danas meso jedu iz ruke. S njima su najoprezniji jer ako su u kavezu dva vuka, moraju ući trojica. Dodaje da ako “izbroje” da su brojčano nadmoćni, ne piše vam se dobro.

- Kad ulazim oni trče oko mene. Ne zato što bi me napali nego zato što im ulazim na teritorij. Međusobno se poštujemo. Svi su različite naravi i moj pokret može utjecati na njihovo raspoloženje. Kad vidim da se jedan odvojio, na njega pripazim - govori timaritelj.

Ipak postoje i životinje koje nisu opasne poput morskih lavova, koje su jako zabavne životinje.

- Ako ne dođemo u vrijeme kad su oni navikli, misle da kasnimo.Onda nas ženka, Edit, doziva. Kad je čujemo, znamo koliko je sati - smije se. Ivan se brine i o majmunima, koji su inteligentni, a komuniciraju deranjem.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.