Obavijesti

News

Komentari 146

Ispovijest cimera: Kristiana su svi maltretirali, rezao si je žile

Ispovijest cimera: Kristiana su svi maltretirali, rezao si je žile
1

Nije se mogao pomokriti u WC školjku, pa ni vezice nije mogao zavezati. Nije mu tamo bilo mjesto, rekao je bivši cimer mladića koji je umro u KBC-u Split nakon što su ga doveli iz zatvora na Bilicama

VIDEO

Bio sam neko vrijeme njegov cimer u ćeliji u zatvoru na Bilicama. Nije bio za tu ustanovu. Bio je bolesno dijete na kojem se sustav iživljavao. Niti su mu sudili kako treba niti je bio smješten u adekvatnu ustanovu.

Rekao je to za RTL bivši cimer Kristiana V. (18), koji je preminuo nakon što je u teškom stanju prebačen iz zatvora na Bilicama u KBC Split.

Smrt u splitskoj ćeliji: Ministre, zašto je Kristian (18) umro?
Smrt u splitskoj ćeliji: Ministre, zašto je Kristian (18) umro?

Kristiana su uhitili jer je zapalio pet maslina. Policiji je priznao da je podmetnuo požare, dobio je osam mjeseci zatvora, a rasprava na kojoj je osuđen na Općinskom sudu u Splitu održana je u jednom danu. Triput je bio u zatvorskoj bolnici jer je bio suicidalan. HZZO je utvrdio da ima invaliditet trećeg stupnja. Iako mu je još kao djetetu dijagnosticirana bolest piromanije, a i u svojem je priznanju rekao da ga uzbuđuje sva strka i panika kod požara, vatre, vatrogasne sirene, te je psihijatrijski liječen, nije proglašen neubrojivim, nego “bitno smanjeno ubrojivim”. Stavili su ga u zatvor s najvećim kriminalcima. Iz zatvora su ga prevezli u KBC Split u teškom stanju. Pao je u komu i umro. Ministarstvo je objavilo kako nisu utvrđene nepravilnosti.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:24

RTL je prenio šokantno svjedočenje čovjeka koji je neko vrijeme proveo u ćeliji s mladićem za kojeg kaže da se jako teško nosio sa situacijom.

- Konstantno su mu davali tablete, bio je kao zombi. Nije se mogao ni pomokriti u školjku pa bi mokrio posvuda. Ni vezice nije mogao zavezati. On je bio dijete koje nije bilo za takvu ustanovu, teško se nosio s nepisanim pravilima koje vladaju u takvoj ustanovi - ispričao je za RTL Kristianov bivši cimer.

- Oni koji su dijelili ćeliju s njim maltretirali su ga psihički i fizički. Sjećam se da sam ležao na krevetu, a on mi je rekao 'vidi ovo'. Pogledao sam i vidio da si je prerezao vene žiletom. Nije se htio ubiti, više privući pažnju. Trebao mu je razgovor. Meni ga je bilo žao. Tamo stvarno ima ljudi koji zaslužuju biti ondje, ali ima i onih koji ondje nikako ne bi smjeli biti, kao što Kristian nije smio biti. Bio je skroz izgubljen. Sve je završilo tragedijom, a sad će izmisliti bilo što samo da maknu odgovornost sa sebe i smrt djeteta za koju su krivi - dodao je mladićev bivši cimer iz zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca