Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispovijest dječaka: 'Svugdje je bilo krvi, a putnici su plakali...'

None Foto: Telegraf.rs

U nesreći kraj Niša se putnički autobus sudario s putničkim vlakom. Autobus je prepolovljen u nesreći. Petero ljudi, uključujući jedno dijete, smrtno je stradalo

Krenuo sam u školu, sjedio sam na zadnjem dijelu autobusa. Ništa nisam vidio, samo sam čuo udarac, opisao je dječak Dimitrije kobnu nesreću kraj Niša u kojoj je smrtno stradalo petero ljudi, uključujući i jedno dijete, za Telegraf.

On je trenutno smješten u bolnici u Nišu zajedno s ostalim putnicima iz autobusa kojeg je u petak oko 7.30 prepolovio vlak. 

UŽAS KOD NIŠA U stravičnom sudaru autobusa i vlaka u Srbiji petero poginulih

- Izašao sam van, vidio ljude kako plaču, svugdje je bilo krvi - rekao je Dimitrije koji ima ozljede glave i noge. Njegov otac Miodrag kaže da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovakva tragedija dogoditi. 

- Djeca tuda prolaze svaki dan na putu do škole. Toliko smo puta apelirali da se stavi rampa. Bilo je samo pitanje vremena - rekao je ljutiti Miodrag. 

Autobus prevozio djecu u školu 

 Većina putnika u autobusu su bila djeca koja su išla u školu. Troje ih je još na operaciji. 

- Ovo je kao da je bio rat. U roku 15 minuta primili smo 30 pacijenata od kojih je 10 do 12 životno ugroženo. Imamo desetero djece s višestrukim ozljedama, to je teške ozljede i oni su na intenzivnoj njezi - rekli su doktori iz bolnice u Nišu. 

Podsjetimo, najmanje petero putnika je poginulo, a 33 ih je ozlijeđeno u naletu vlaka na autobus u petak ujutro blizu Niša, objavio je MUP Srbije.

Nesreća je bila oko 7.35 sati na obilježenom pružnom prijelazu u selu Donje Međurovo, na pruzi Niš-Prokuplje, kad je vlak naletio na autobus koji je, uz ostale putnike, prevozio i djecu u školu.

Među nastradalima je jedno dijete, javljaju beogradski mediji. Šestero ozlijeđenih u teškom je stanju. 

Scene su stravične, policajci plaču 

Prizor na mjestu nesreće je stravičan. Autobus je naletom vlaka doslovce prepolovljen, a vatrogasci i policija pomažu hitnoj službi da ozlijeđene izvuku iz olupine autobusa i prevezu u nišku bolnicu.

- Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je doslovno prepolovljen na dva dijela - rekao je jedan sugovornik Kurira

Uzrok nesreće još nije službeno potvrđen, a "Željeznice Srbije" priopćile su da je pružni prijelaz bio "osiguran adekvatnom signalizacijom". 

Komentari (21)
  • sada ce staviti rampu... kao i kod nas.

    21. 12. 2018,   12:51
  • Prvo se mora desit zlo da bi se reagiralo strašno😢

    21. 12. 2018,   12:58
  • moglo je bit i gore, valda je bus bio poluprazan!! kod ovakvih nesreca smrtno strada pola ljudi u busu!

    21. 12. 2018,   18:20