Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispovijest iz tunela: 'Gušio se u dimu i nosio dijete. Pao je...'

Bilo je strašno. Čovjek je nosio dijete na prsima i od dima mu se zavrtjelo. Srušio se na tlo meni pod noge, ispričao nam je to Tomislav Č., koji se s obitelji našao u tunelu Sveti Rok, gdje se u četvrtak zapalio automobil

Bio je ondje sa ženom i djecom, svega deset automobila dalje od buktinje. Izvukao je obitelj te ih je odveo u sigurnosni hodnik. Ipak, vratio se u tunel ne bi li provjerio treba li pomoći čovjeku s djetetom. Pomogao mu je doći na sigurno. Za cijelo to vrijeme nisu čuli nikakve poruke operatera u tunelu, no u evakuaciji im je pomogla svjetlosna signalizacija.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Gusti crni dim brzo nas je obavio u tunelu. Svi su imali upaljena svjetla, a jedva sam vidio auto ispred sebe. Bilo je teško gledati, a kamoli disati - ispričao je Tomislav. U roku od dvije minute ništa se više nije vidjelo te se zahvaljuje vatrogascima i radnicima autoceste na dobroj reakciji.

POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE:

- Dim se prvo počeo širi prema ulazu u tunel. Kad su upalili ventilatore, to je zapuhalo kao bura. Odnijelo je dim prema izalzu i napokon smo vidjeli što se odvijalo - opisao je dramu naš čitatelj. Najgore je, kaže, bilo djeci.

EKSKLUZIVNI VIDEO Auto eksplodirao u Sv. Roku: 'Snimili smo ga kad je grunuo'

- Djeca su se tresla od straha. U naručju ljudi bilo je i jedno dijete koje nije bilo starije od godine dana. Meni su moji kasnije rekli kako se ne žele vraćati kući ako ćemo ići kroz ijedan tunel - rekao je Tomislav. Uspio je i razgovati s 46-godišnjakom kojem se zapalio automobil.

Foto: snimio čitatelj 24sata

- Vozač auta rekao je da je pokušao ugasiti vatru vatrogasnim aparatom. Nije uspio pa je zvao pomoć. Operater mu je rekao da vatrogasci dolaze te da odvede obitelj na sigurno - kaže Tomislav. Očevid je pokazao kako je za buktinju kriv kratak spoj na kablu koji spaja akumulator i elektrostarter.

VIDEO: AUTO EKSPLODIRAO Svaka čast, vatrogasci! Dojurili u Sv. Rok za dvije i pol minute

Foto: snimio čitatelj 24sata

Komentari (41)
  • Dajte nam detalje mutnih i ilegalnih stečenih nekretnina ministra kuščevića...ajmo zaradite plaću

    22. 6. 2019,   19:02
  • Srećom sve je dobro završilo po ljude i to me veseli. Nadam se da će se maleni brzo oporaviti od šoka.

    23. 6. 2019,   10:40
  • Na njihovu nesreću, već je snimljen film slične tematike sa Sylvesterom Staloneom..

    22. 6. 2019,   21:48